Szeptember 24-én országszerte közérthető nyelven vár kicsiket és nagyokat, különösen kíváncsi szülőket és felnőtteket, szenvedélyesen tehetséges diákokat és fiatalokat a Kutatók Éjszakája, az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata.

 

De mi is a Kutatók Éjszakája?

Brno, Brüsszel, Bologna. Vagy Reykjavik, Rennes, Rousse. Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája szerte Európában immáron ötödik éve méltán népszerű fesztivál. Ez nem az unalmas, fűrészpor-ízű előadások estéje, amelyen valaki megsárgult lapokból olvas fel valahol a nagyelőadó másik végén! Itt nem a semmittevésbe fáradunk bele. Ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a tudományos előképzettséggel nem rendelkezők számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon mutatják be.

A Kutatók Éjszakája Európa-szerte zajló rendezvényébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a Kutatók Éjszakája látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők a programok mindenki számára.

A Tempus Közalapítvány az elmúlt 4 évben egyre bővülő partnerséggel együttműködve szervezi ezt a tudományos-szórakoztató fesztivált. Az eseménysorozat mind a programszervezők, mind pedig a látogatók körében egyre népszerűbb: 2006-ban négy, 2007-ben már 11, 2008-ban pedig 14 együttműködő partnerintézmény várta programjaival a látogatókat. 2009-ben 19 partner együtt már 18 városban rendez meg közel 500 izgalmas, interaktív programot.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kutatók Éjszakája programjain!

Idén 22 intézmény* programjaira több mint negyvenezer látogatót várnak a szervezők 21 városban.

*A Tempus Közalapítvány és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány 2010-es tervezett partnerei: a Bajai Bemutató Csillagvizsgáló, a berettyóújfalui Bihari Múzeum, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Collegium Budapest Egyesület, a Debreceni Egyetem, az Ericsson Magyarország Kft., az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Halászati és Öntözési Kutatóintézet, Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézete, a Miskolci Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pannon.Elemző Iroda Kft., a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a százhalombattai „Matrica” Múzeum és Régészeti Park, a Semmelweis Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, és a Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány

 

Programok listája:

 

Forrás:szelektiv.hu