Százforintos gyűjtőakciót hirdetett Hoffmann RózsaSzázforintos gyűjtőakciót hirdetett október 13-án Hoffmann Rózsa oktatáért felelős államtitkár, melyben arra kéri a diákokat és a pedagógusokat, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljanak hozzá a katasztrófa áldozataivá vált családok megsegítéséhez.

Az akcióban a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működik együtt Hoffmann Rózsa – olvasható a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) honlapján.

 

A Százforintos gyűjtőakció keretein belül továbbá arra kéri Hoffmann Rózsa az intézményvezetőket, hogy koordinálják az október 31-éig tartó adománygyűjtést, és az összegyűlt pénzadományokat a szeretetszolgálat erre a célra megnyitott számlájára fizessék be. Az iskolák által összegyűjtött pénzt a kolontári és devecseri általános iskolába járó gyermekek családjainak, illetve az érintett iskoláknak juttatják el. Az adakozó intézmények az összegyűjtött összeg nevesítésével együtt felkerülnek a NEFMI honlapjára.
Korábban saját akciót indított a devecseri diákok megsegítésére a szentgáli általános iskola. Eddig 73 ezer 150 forintot gyűjtöttek össze az intézmény tanulói, és mivel 265-en járnak az intémzénybe, fejenként 276 ezer forintról mondtak le. Az akciót a Mondj le egy csokiról vagy egy chips-ről felhívással indították el.
Bejelentette továbbá október 14-én a Közép-európai Egyetem, hogy 1,5 millió forintot utalt át a kormány által létesített Magyar Kármentő Alap számlájára. Az egyetem arra kérte az illetékeseket, hogy a vörösiszap által károsult, sokszor egymástól elszakított családok kommunikációjának elősegítésére, például mobiltelefonok, sim- és feltöltőkártyák vásárlására fordítsák az összeget. Mellettük számos további intémzény ajánlotta fel segítségét, vagy szervez, illetve szervezett gyűjtést.
(Forrás: vorosiszap.bm.hu)
(www.edupress.hu)