Újra indult a felsőfokú postásképzés

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola kereskedelem és marketing alapszak – postagazdálkodás szakirányon ez év őszétől ismét megindult a 2002-ben megszüntetett felsőfokú postásképzés.

 

A Magyar Posta és a Wekerle Főiskola közötti megállapodást 2010. október 22-én a Magyar Tudományos Akadémia Kodály termében Schmidt Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója és Prof. Dr. Borbély Attila, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rektora írták alá.

Az ünnepségen Schmidt Pál vezérigazgató elmondta: „A postagazdálkodási szakirány elvégzését azoknak ajánljuk, akik tudásukat, tapasztalatukat a postagazdálkodás területén szeretnék fejleszteni úgy, hogy a hároméves képzés után az EU-ban is elfogadott közgazdász diplomával rendelkezzenek. Nagyon jó, hogy sokéves szünet után ismét „postás diplomát” lehet szerezni egy felsőoktatási intézményben.” – mondta, majd hozzátette: „a posta és az itt meglévő mélyreható szaktudás fontos szereplője a magyar gazdaságnak. A Wekerle Főiskola oktatói a postás szakemberek magas szintű képzésében kiemelkedő feladatot vállalnak, az itt megszerezhető ismeretekre pedig szükség van a jövő kiszámítható, innovatív és ügyfélbarát postájának felépítésében.”

Prof. Dr. Borbély Attila, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rektora válaszában kijelentette:. „Örömömre szolgál, hogy a sok éven keresztül mostohán kezelt főiskolai szintű postagazdálkodási képzés újra indul. A Magyar Posta Zrt. új vezetése rendkívül fontosnak tartja dolgozói képzését, továbbképzését, amelynek ezentúl bázisa, képzési központja a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola lesz. Főiskolánk vezetése, alapító elnöke Szakács Fülöp Vince, valamint a tantestület nevében biztosíthatom a Magyar Posta dolgozói közül felvételt nyert hallgatókat arról, hogy eredményes fejlődésükért, sikeres diplomaszerzésükért mindent meg fogunk tenni.”

 

További információ:

Hüse Marianna

szóvivő

Tel: 30/771-4297

E-mail: huse.marianna@posta.hu

 

Újra indult a felsőfokú postásképzés

Újra indult a felsőfokú postásképzés

Újra indult a felsőfokú postásképzés