Képességek próbája - Az Ability Park Egyesület országos anti-diszkriminációs vetélkedősorozataHitted volna, micsoda akadályt tud képezni egy feléd nyíló ajtó? Próbáld csak meg kinyitni kerekesszékből! Tudod, melyik pénzérménknek sima és melyiknek rücskös a széle? Meg tudod különböztetni a fűszereket az illatuk alapján? És az anyagokat tapintás után? Mert ha vak vagy, nincs más választásod, megtanulod.

 

Országos vetélkedősorozat indul!

Az Ability Park idén nagyszabású vetélkedőműsort indít. „A diszkrimináció csökkentésének elősegítése a médián keresztül- Képességek próbája” c. sorozat célja, hogy közelebb hozza a fogyatékossággal kapcsolatos élethelyzetek játékos megtapasztalásának lehetőségét a nagyközönség számára.

Egy izgalmas, a fogyatékosok életében naponta meglévő, valós élethelyzetekre épülő vetélkedőt követhetnek nyomon az érdeklődők, melyből több adásból álló televíziós műsor készül.

A vetélkedő résztvevői a televízióval közösen bonyolított és sugárzott elődöntőkbe- és a döntőbe juthatnak, és számos értékes nyereményért játszhatnak, többek között egy 2012-es Paralimpiai utazásért.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A játékos vetélkedőre a kitöltött jelentkezési lap megküldésével lehet. A jelentkezési lapot a www.abilitypark.hu honlapról lehet letölteni.

A jelentkezés feltétele: egy 1-4 perces valós, vagy kitalált történet alapján készített kisfilm készítése, az alábbi témákból választva:

  • Az akadálymentesítés nálunk az iskolában, vagy a településen
  • Hogyan élnek a fogyatékos emberek a környezetünkben?
  • Hogyan tanulhatnak a fogyatékos gyerekek?
  • Ki a kedvenc fogyatékos ismerősöm, mesehősöm, barátom

 

Jelentkezési határidő:

2011. március 15., az info@abilitypark.hu címen.

 

A TÁMOP 5.5.4/B-09/1-2009-0015 „Képességek próbája” c. projekt az EU támogatásával, az ESZA társfinanszírozásával valósul meg.

Kérdése esetén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre:

Kalmár Nikoletta: 06-20 / 460 30 15                                      Koch Mária: 06-30 / 210 24 95

web: www.abilitypark.hu