Hat napon keresztül zajlanak a tavaszi érettségi időszak emelt szintű szóbeli vizsgái június 2. és 8. között. Az érettségizők emelt szinten 57-féle vizsgatárgyat választottak, melyekből szóbeliznek is. A 30.760 szóbeli vizsgát 139 vizsgahelyszínen, 2012 tantárgyi bizottság előtt teszik le – tájékoztatott az Oktatási Hivatal.

 

Az emelt szintű vizsgákat a vizsgaszervezésre kijelölt hét megyei kormányhivatal (KH) szervezi, míg a szóbeli tételeket az OH készíttette, és – a hét megyei kormányhivatal közreműködésével – juttatta el a három fős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező KH bízta meg.
A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet a vizsgaszervező KH megküld az illetékes érettségi vizsgabizottság részére.
Az emelt szintű szóbeliket követően, június 14-étől 28-áig szervezik a középszintű szóbeli vizsgákat.
(Forrás: Oktatási Hivatal)
(www.edupress.hu)