Pár óra múlva nyílik a 12. Hegyalja Fesztivál. A német Scooter magyarul tanult, hogy köszönthesse a hegyaljásokat, és spéci DJ-pulttal felszerelt öltözőjében a magyar konyhával ismerkedik. Ausztráliából az AC/DC örököseinek számító Airbourne és a HC-kedvenc Parkway Drive is úton van már Tokajba.

A bulit hagyományosan a Beatrice nyitja, a miskolci Edda pedig először lép színpadra tokaji bulin. Több ezer sátrazó várja a kapunyitást.

Tökéletes fesztiválidővel készült a tokaji régió a Hegy’re, hűs szellővel kombinált napsütésben várják a kapunyitást a hegyaljások. A kempingekbe napok óta érkeznek a sátrazók, kedden, a nulladik napon  a pótkempinget is megnyitották a szervezők. Hely mindenkinek lesz, de a színpadoknál az első sorért nagy lesz a harc, hiszen mindenki a lehető legközelebb akar lenni a Scooterhez, mikor dübörög majd a vadiúj The only one, vagy a techno alapmű, a Hyper hyper. H.P-ék már úton vannak a Hegy’re, ahol zenével és magyar ízekkel hangolódnak majd a fellépésre. Még az öltözőjükbe is DJ-felszerelést kértek, a szervezők pedig szaftos marhapörkölttel és jéghideg furmintfröccsel kínálják őket.

A Beatrice hagyományos fesztiválnyitó koncertjén három generáció tudja majd egyszerre, mi jár nekik nyolc óra munka után: egy utolsó érintés az Edda Művektől biztosan. A miskolci rocklegenda először ad koncertet a Tisza-parti fesztiválon. A Csík zenekar a fesztivál új helyszínén, az MR2 Furmint Klubban zenél majd, ahol a nép-és világzenei dallamok mellé a vidék legfinomabb borait kóstolhatják meg a fesztiválozók. A hetvenes évek rockzenéjének egyedi ízét keveri a tokaji éjszakába a Turbo, és helybenfuttatja a ska-rajongókat az idén harmincéves New York-i The Toasters.

 

Ausztrál jópasik mocskos rockzenéje és zenés pirkadat a Hegy’en

A kenguruk földje nem csak az erszényes állatról és a kedves kis koalákról híres: az AC/DC-utód Airbourne hazája is a szigetország. A két testvér, Ryan és Joel O’Keeffe alapította banda az utóbbi évek meghatározó rockzenéjével, és a közönségben tomboló lányok örömére remélhetőleg meztelen felsőtestekkel lép színpadra. Ezen a zenén nem kell sokat gondolkozni: egy hideg fröccs vagy egy jó sör kötelező kiegészítő mellé, és csak élvezni kell a gitárdallamokat.

Mások is érkeznek Ausztráliából: a hegyaljások egyik legnagyobb kedvence, a Parkway Drive zenészei zúznak a színpadon honfitársaik után. A távoli kontinens zenészei előtt nyelvrokonaink zenélnek – a finn Amorphis elhozza a Hegy’re az idők kezdetét, a mágikus erejű istenséget, Vejnemöjnent, és a finn teremtésmítosz, a Kalevala esszenciáját, azaz az új albumukat, a The Beginning Of Times című anyagot. A Hegyalja első éjszakája hosszú lesz, és a holnap is zenésen virrad majd a fesztiválozókra a Tisza partján.

 

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en

Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.

A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.

Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

 

Hegyalja a Facebookon

Jegyvásárlás