2008. március 22., szombat Millenáris
Csodatojásfestés, nyuszivarrás, locsolkodó versek– szavalóverseny
Kolompos koncert, Lúdas Matyi – bábkomédia.

10.00–11.000 Babusgató babáknak mamáknak
Nyuszi ül a fűben. Húsvéti mondókák és dalok.
Elringat: Tarján Vera
 
10. 00–16.00 Apró csodák kicsiny kertje
Csodatojásfestés, nyuszivarrás, locsolkodó versek– szavalóverseny
Közreműködik az Apró Színház.
 
10.00–16.00 Paprika Jancsi Csúzlizdája
Hölgyeim és Uraim! Csak közelebb, közelébb! Kiskutyák, kismacskák, kisfiúk, kislányok csak közelebb, közelébb! Megérkezett Paprika Jancsi Csúzlizdája! Az elfeledett boldog békeidők
vásári vurstlis hangulatát visszaidéző egyedülálló mechanikus szerkezet. Egy majd’ egész napos feledhetetlen produkció, mindenkinek!
www.paprikajancsi.hu
 
11.00–12.00 Kolompos koncert
Az emberek megelégelték a telet, a szabadba vágynak, várják a mindent megújító tavaszt. Naphívogató, esőcsalogató dalokkal igyekeznek siettetni a természet újjászületését… Itt a tavasz, itt a jó idő. Jókedvvel köszöntjük a „csodát”, a természet újjáéledését, vidám népszokásokkal a Húsvétot – Jézus feltámadását. A hosszú böjti időszak után az emberek már nagyon várták, hogy újra vigadhassanak, mert Húsvét a feltámadás, a megújulás és a termékenység ünnepe is.
Ezért is locsolták meg a fiúk a leányokat, és kaptak piros tojást ajándékba.
Mi sem szalasztjuk el a remek alkalmat! A legénykékkel locsolóverseket szavaltatunk, sőt mi magunk is megköszöntjük a leányokat egy énekkel, amelynek címe: „ma van Húsvét napja”. Természetesen a dal végén előkerül a vizesvödör, s minden kislányt, anyukát, óvó nénit, tanárnőt meglocsolunk. A tavaszi hangulatot két kedvelt Kolompos-dallal, az „Ekete pekete cukota pé”-vel és a „Virágénekkel” tesszük teljessé.
További információ
 
13.00–14.00 – Diafilmvetítés élőhanggal: A kis gömböc
Gömböc mindenkit felfal, aki útjába kerül – de ne izguljunk, a mese végén mindenki megmenekül Gömböc gyomrából! A szövegben olyan szép, régies kifejezések is szerepelnek, amiket ma már nem használunk.
Tekeri: Csík Andi
 
15.00–16.00 Beeeee! – nyereknyelv
Játékos angolnyelvoktatás minden gyermeknek. Kezdőknek, haladóknak egyaránt.
 
16.00–17.00 0 Ördögszekér Kompánia: Lúdas Matyi – bábkomédia
Az Ördögszekér Kompánia – hagyományaihoz hűen – ezt az előadást is komédiás stílusban állította színpadra. A megvalósításban fontos szerep jut a humornak, a nevetésnek. Ez is – mint minden eddigi Ördögszekér produkció – interaktív játékként valósul meg. A nézőközönség nemcsak szereplőkként (favágók, piaci kofák stb.) vesz részt a játékban, hanem egy-egy helyszínt is megjelenítenek (pl. erdő).
Bábszínpadra alkalmazta : Varga Orsolya. Tervezte, készítette: Majoros Gyula. Zeneszerző: Rozs Tamás.  Rendezte: Varga Orsolya

forras millenaris.hu