A Magic Cat’s Rockabilly Trió lett az Év Felsőoktatási Zenekara 2011-benInternetes szavazáson gyűjtött voksok mennyisége és a legnagyobb hallgatói fesztiválon toborzott rajongótábor nagysága alapján kialakult a djuice-EFOTT tehetségkutató végeredménye. 2011-en az Év Felsőoktatási Zenekara a Magic Cat’s Rockabilly Trió.

A csapat nyereménye az elismerő cím mellett egy demo album elkészítésére biztosított hangstúdió használat és szakmai támogatás, emellett ők a jövő évi EFOTT fesztivál egyik biztos fellépői.

 

Az EFOTT és a djuice a 3 évre szóló közös munkájának egyik jelentős pillére a tehetségkutatás. A fesztivált megelőző időszakban minden évben rengeteg amatőr zenekar jelentkezik a szervezőknél fellépési lehetőségért, a tehetségkutató program ezt a kiváló tehetségforrást használja ki. A fesztivál és a főtámogató célcsoportjának megfelelően szervezők 2011-ben megalapították az Év Felsőoktatási Zenekara címet. A díjra a fesztiválra jelentkező zenekarok közül azok a bandák pályázhatnak, akik az EFOTT minőségi szűrőjén átjutottak, és legalább a zenekar tagjainak felét felsőoktatási hallgatók alkotják. Internetes szavazás során került ki régiónként 1-1, összesen 5 banda, akik a közösségdíjas zenekarral együtt fellépési lehetőséget kaptak az EFOTT-on és valódi fesztiválkörülmények között bizonyíthatták rátermettségüket. Az Év Felsőoktatási Zenekara 2011 címet a legnagyobb sikert arató banda helyszíni fesztiválteljesítményével érdemelte ki, amelyet szakmai zsűri és a szervező csapatból alakult zsűri bírált el.

Szoros versenyben, de a zsűri egybehangzó véleménye alapján a legnagyobb bulit a Magic cat’s Rockabilly Trió hozta össze, így hozzájuk vándorolt az Év Felsőoktatási Zenekara 2011 cím. A banda nyereménye a djuice támogatásának köszönhetően továbbá 3 nap stúdióidő, professzionális szakember csapat támogatása mellett az Euphoria Stúdióban, mely Magyarország egyik legmodernebb, szinte egyedülálló kialakítással bíró hangstúdiója. A nyertes zenekar 3 teljes napot tölthet itt, ami elegendő egy klassz demo album elkészítésére utómunkákkal együtt. Ezután indulhat is a karrier.

A versenyben az EFOTT-ra beszavazott további csapatok Rokokó Rosé, Mary PopKids, Superego, The Long Beach és Lions of Suburbia is ígéretes produkciójuknak köszönhetik eddigi sikereiket. A szervezők véleménye szerint valamennyi színpadra jutott bandának van helye a hazai zenei palettán. A djuice és EFOTT csapata továbbra is elkötelezett a program folytatása iránt, 2011 szeptemberétől – minden eddiginél korábban – már a felsőoktatási tanév elején kezdődik a tehetségkutatás!

 

Magic Cat’s Rockabilly Trio: www.youtube.com/watch?v=Uww15OWdChE

Euphoria Stúdió: www.euphoriastudio.hu

EFOTT: www.facebook.com/efott

djuice: www.facebook.com/djuice.hungary