Tizenkettedik alkalommal startolt az Educatio KiállításKinyitotta kapuit a XII. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás Budapesten, a Papp László Sportarénában. A rendezvény január 20-21-én várja a látogatókat 140 standdal, amelyeknél többek között egyetemek, főiskolák, oktatási eszközöket gyártó cégek és az oktatásügy területén működő intézmények mutatkoznak be.

A kétnapos program során három helyszínen hallgathatnak előadásokat a felsőoktatásba jelentkező hallgatók, illetve a pénteki nap folyamán zajlik az I. Köznevelési Konferencia is.

 

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. január 20-21-én rendezi meg a 12. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást Budapesten. A kiállításon ötven hazai felsőoktatási intézmény mellett harminc külföldi egyetem mutatja be képzéseit, illetve tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, nyelviskolák, szakképző intézmények, valamint oktatással foglalkozó kutatóintézetek is részt vesznek.
A kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését, illetve hogy tájékoztatást kapjanak a nemrégiben elfogadott köznevelési-és felsőoktatási törvényről. Utóbbit Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke mutatta be részletesen, aki felhívta a figyelmet a felvételi eljárás legfontosabb állomásaira is: így a február 15-ei jelentkezési határidő mellett kiemelte a június 10-éig lehetséges sorrendmódosítást, a júliusi ponthatár kihirdetést, valamint az augusztusi pótfelvételi és jogorvoslat eljárást. Az OH elnöke elmondta, mától tekinthetőek meg a felvi.hu-n az intézményekre lebontott keretszámok, illetve a nem állami finanszírozású szakok költségei is. Princzinger Péter felhívta a figyelmet arra, hogy január 31-ig nyilvánosságra kerül még egy hivatalos kiegészítés, ezért érdemes megvárni a jelentkezéssel ezt a dátumot, mivel előfordulhat, hogy addig egyes meghirdetett képzéseket visszavonnak az intézmények. Emellett hangsúlyozta, hogy azok a tanulók, aki nem idegenkednek a műszaki- és természettudományos pályától, ezeket a képzési területeket válassza, hiszen itt fogadható a legmagasabb tanulói létszám állami finanszírozásban.
Az előzetes várakozásokhoz, illetve az elmúlt évek tapasztalataihoz mérten a szakmai érdeklődők mellett idén is rengeteg alap-, közép- és felsőfokú intézményben tanuló diák, valamint tanár és szülő jelent meg már a program első napján. Az előző évek sikere alapján a két nap során mintegy 30 ezer látogató – középiskolás diákok, szülők, pedagógusok, intézményvezetők és -fenntartók – megjelenésére számítanak a szervezők.
A kiállítás minden látogató számára ingyenes és mindkét nap 10-től 17 óráig tart nyitva.
(www.edupress.hu)