Hősök, királyok, szentek – újragondolva.Az újragondolt történelem az MNG havonta újragondolt kiállításában. A Magyar Nemzeti Galéria Hősök, királyok, szentek. A magyar történelem képei és emlékei című kiállításán a 19. századi művészet közismert, klasszikus történeti kompozícióival találkozhatnak a látogatók.

A kiállítás nyitva tartása során a Galéria munkatársai havonta egy hétre más művek beillesztésével bővítik a tárlatot, jelezve azt, hogy a nemzet sorsa, történelme, a sorsfordító események és az egyszerű hétköznapok „hősei” a 20–21. század alkotóit is foglalkoztatták. A Széljegyzetek a Hősök, királyok, szentek kiállításhoz kezdeményezés célja, hogy a művek párbeszédével gondolatokat ébresszünk a látogatókban. A 20–21. századi művek a korábbi korok alkotásainak új jelentésrétegeit világíthatják meg, s képesek ezáltal közelebb hozni a szemlélőhöz a modern és kortárs művészek szándékait.

 

A kiegészítő tárgyak ideiglenesen jelennek meg a kiállításban, első alkalommal 2012. január 31. és február 5. között.
Február 3-án péntek este az MNG Extra eseményen 21.00 órától tárlatvezetéssel is megtekinthető lesz az ideiglenes kiegészítő tárlat. Az MNG Extrákhoz kapcsolódó bemutatót követően a MNG honlapján lehet továbbra is látni a műtárgyakat, a hozzájuk kapcsolódó rövid elemzésekkel együtt.

 

2012. február 3. MNG Extra
Kezdje a hétvégét a Magyar Nemzeti Galériában: előadás, kerekasztalbeszélgetés, tárlatvezetések, jazz koncert, kreatívműhely, gyereksarok!

Az este részletes programja: http://www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/mngextra_februar
Kedvcsináló: http://www.youtube.com/watch?v=VyCnYGDP3r8&lr=1