Indul az Anyakanyar Mesetár!A legjobb mesék pedig élőben is meghallgathatók az Anyakanyar Meseebéd a Sofitel Budapest szállodában. Lezárult az Anyakanyar meseíró pályázata, melyben Farkasházi Réka és Gubás Gabi, az Anyakanyar két ismert szuperanyukája kereste azokat a szívet melengető és fantáziáról tanúskodó történeteket, mellyel megtölthetik karácsonyi Mesetárukat, hogy idén még különlegesebb és egyedibb mesék kerüljenek az olvasóik asztalára és megédesítsék az adventi készülődést.

A legjobb mesék az Anyakanyar Mesetárban lesznek elérhetők, így az oldal látogatói minden nap egy új ajándékmesét tölthetnek majd le az Anyakanyar.hu oldalról decemberben, hogy még izgalmasabb legyen az ünnepekre való hangolódás. A meséket nem csak otthon hallgathatják meg a gyerekek, de december 2-án a Sofitel Budapest Chain Bridge immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén is, ahol Gubás Gabi és Farkasházi Réka a szívüknek legkedvesebb meséket is felolvassák a vendégeknek.

 

Gubás Gabi és Farkasházi Réka izgalmas vállalkozásba fogtak, amikor meghirdették az Anyakanyar meseíró felhívását, melyben meséket vártak a készülő karácsonyi meglepetésükhöz, az Anyakanyar Mesetárhoz. Igazi meseíró tehetségeket kutattak, olyan szülőket, nagyszülőket vagy akár gyerekeket is, akik saját csillogó képzeletbeli világukba kalauzolják el az olvasókat. Mindegy volt, hogy tündérekről, manókról, kutyusokról, képzeletbeli lényekről, vagy tájakról szól-e a mese, sírni vagy nevetni kell-e a végén, a lényeg, hogy saját alkotással kellett nevezni. A beérkezett művek közül a legjobb huszonnégy a két színésznő felolvasásában jelenik majd meg, és az Anyakanyar Mesetárban lesz elérhető, így az oldal látogatói minden nap egy új ajándékmesét tölthetnek majd le decemberben, hogy még izgalmasabb legyen az ünnepekre való hangolódás.

Számtalan mese érkezett, melyek mind-mind más korba és világba kalauzolták el az olvasót, a fák képzeletbeli birodalmától egészen az egérkék családjáig, akik már a Karácsonyra készülődnek. Egyedi képzelőerővel rendelkező pályázók és tökéletesen megkomponált történetek sora érkezett, melyek kiértékelés folyamatosan zajlott. A legjobban sikerült történetek közül december 1. és 24. között mindennap letölthető lesz egy az Anyakanyar weboldaláról, melyekkel fel lehet frissíteni a minden évben talán már szinte az unalomig olvasott karácsonyi mesék sorát.

A Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában december 2-án ezekből a mesékből olvas fel Gabi és Réka egy-egy csokrot, így a szálloda vasárnapi ebédjén résztvevők lehetnek az elsők, akik megismerkedhetnek az Anyakanyar Mesetár legjobb alkotásival. A vasárnapi ebéd keretében az első adventi gyertya meggyújtására is sor kerül, hivatalosan is elindítva az év utolsó négy, legizgalmasabb hetét. Az ebédre látogatóknak nincsen semmi más dolga, mint hátradőlni a kényelmes székekben, végigkóstolni az étlap ínycsiklandó fogásait, és meghallgatni az Anyakanyar lányaitól az olvasók által írt történeteket.

Indítsuk mesedélutánnal az Adventi időszakot! Az Anyakanyaros Meseebédről bővebb információ az Anyakanyar.hu oldalon találhatók.