Az utóbbi 2 tanévben 150 tonna használt elemet gyűjtöttek össze az általános iskolások a PontVelem program keretén belül. A program a környezettudatosságot díjazza, amelyik iskola, osztály vagy diák a legtöbb használt elemet gyűjti, értékes nyereményekkel lesz gazdagabb.

 

A PontVelem program célja a gyerekek környezettudatos nevelése egy cselekvő, aktív programon keresztül. Ennek érdekében indították el a használtelem-gyűjtő versenyt általános iskolák és diákjai számára. A program elsősorban a gyerekeket célozza meg, minden összegyűjtött egy doboznyi elemért (kb. 1 kg) a diák jutalompontot kap. Az összegyűjtött pontokat különböző ajándékokra lehet beváltani a www.pontvelem.hu honlapon található PontBoltban.

A kezdeményezés abszolút sikeresnek mondható, az idei tanévben már közel 1000 iskola 17 ezer diákja vett részt a programban. Ők összesen 150 tonna használt elemet gyűjtöttek össze. A programnak köszönhetően az iskoláskorú gyermekek mellett a szülők és a családtagok is jobban odafigyelnek környezetük megóvására.

A szervező cég természetesen díjazta a szorgalmat, azok a diákok, akik a legtöbb használt elemet adták le, értékes nyereményekkel gazdagodhattak, s ugyancsak igaz ez a résztvevő iskolákra, akik között 700 000.- Ft jutalmat osztottak ki. A több mint 1000 gyűjtő osztály közül az első három osztály kirándulást nyert. A verseny ideje alatt 8000 diák kapott különféle tárgy- és élmény ajándékot, a legtöbb elemet gyűjtő öt diák pedig a szünidőben angol nyelvű kalandtáborban vehet részt.

A díjkiosztón készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

Az Erzsébet-tábor keretében első ízben megszervezett Pontvelem környezetvédelmi táborban idén 230 diák nyaralhat és válhat környezettudatosabbá.

A PontVelem program népszerű a támogatók körében is, mivel a társadalmi felelősségvállaláson túl rengeteg lehetőséget, kommunikációs felületet biztosít, amely segítségével közvetlenül eljuthatnak a gyermekekhez és szüleikhez, valamint jelen lehetnek több tízezer háztartásban.

A leendő támogatókat szívesen fogadják, akik segíthetik a program hosszú távú fejlődését, és ezzel a felnövekvő generációk környezettudatos gondolkodását.

A program a következő tanévben is folytatódik, minden általános iskola és minden 6-15 éves diák csatlakozhat. Szeptembertől a használt elemek gyűjtésén túl újabb szelektíven gyűjthető hulladékok is bekerülnek a programba.

 

További információk:

Matolcsy Miklós, ügyvezető igazgató

Telefon: 06 30 9344 007

E-mail: matolcsy.miklos@pontvelem.hu