Egész tanévre szóló utazási támogatást adományozott a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont és az Óbudai Szalézi Oratórium 54 hátrányos helyzetű tanulójának az Alstom Hungária Zrt. október 3-án.

 

A francia Alstom csoport magyarországi leányvállalata a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) javaslatára döntött az 1,85 millió forintos adományról.

A gyermekek és az intézmények az egész évre szóló bérletszelvényeket György István főpolgármester-helyettes jelenlétében, Deák Lászlótól, a vállalat elnök-vezérigazgatójától vehették át a BKV Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumában.

A vezérigazgató kiemelte: a támogatással a nehéz helyzetben élő családok gyermekein kívántak segíteni, hogy azok ne csak az iskolába tudjanak eljutni gond nélkül, hanem hétvégi kirándulásokon, kulturális, sport- és közösségi rendezvényeken is részt vehessenek.

A két oktatási intézmény az adományt a Metropolis Gyermeknap alkalmával vehette át, amelynek keretében a résztvevő diákok betekintést nyerhettek az M2-es metróvonal kulisszái mögé a BKV Fehér úti telephelyén, ahol megtekinthették a BKV irányítóközpontját és néhányan még a Metropolis-szerelvények vezetőinek képzésére használt metrószimulátort is kipróbálhatták.

Ezt követően az új szerelvényeket is birtokba vehették a gyerekek az Örs Vezér tér és a Deák Ferenc tér között, majd pedig a Földalatti Vasúti Múzeumot látogatták meg, ahol Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is köszöntötte őket. A BKV és a BKK jóvoltából tartott ingyenes múzeumlátogatás keretében a csaknem 120 évre visszatekintő budapesti földalatti közlekedés történelmébe nyerhettek betekintést az iskolások.

{module Forrás: edupress}