Megjelent a Felvi Magazin áprilisi, utolsó száma a tavaszi szemeszterben, ezért a lap igyekezett összeszedni minden fontos információt, ami érinti a felvételi eljárást (dokumentumpótlás, sorrendmódosítás), a ponthúzást (Pont Ott Parti), valamint válaszokat ad olyan lehetségesen felmerülő kérdésekre, ami már 2008 őszi félévében hasznos lehet a leendő hallgatóknak.

A magazin első oldalain a legfontosabb információkat olvashatják az érettségi/felvételi előtt állók, itt ugyanis a lap összeszedte azokat a fontosabb dátumokat, amelyekre még oda kell figyelniük a jelentkezőknek. Ilyen a regisztrációs levél, amit hamarosan minden jelentkező kézhez kap, a július 10-e, ami a dokumentumpótlás, az adatmódosítás, valamint a megjelölt helyek sorrendmódosításának végső határideje, és a július 24-e, vélhetően a felvételizőknek az év egyik legizgalmasabb napja, a ponthúzás és a Pont Ott Parti ideje.
Az áprilisi Felvi Magazin ismét felhívja a figyelmet az elektronikus ügyintézés előnyeire, ezúttal nem csak a praktikum oldalát emeli ki, hanem környezetvédő érveket is megfogalmaz.
Informálja a felvételizőket a sorrendmódosítás részleteiről, valamint felhívja a figyelmet a felvi.hu oldalon elérhető Hallgató Ügyvédje interaktív szolgáltatásra, amellyel bárki élhet akár a felvételi eljárás során, akár a későbbiekben, hallgatóként.
Számba veszi annak lehetőségét, hogy mit tehet az, akinek nem sikerült a felvételi, hogyan készüljön a következő, sikeresebb kimenetelű felvételi eljárásra. Felsorol egy-két kecsegtető lehetőséget, mint a külföldi, vagy akár itthoni nyelvtanulás, az önéletrajzban mindenképpen jól mutató munkavégzés, vagy akár még az idei pótfelvételi eljárás.
A megszokottak szerint bemutat két szakmát, az építőmérnök szakot és a nagy népszerűségnek örvendő nemzetközi tanulmányok szakot.
Bemutatja a felsőoktatási törvénybe foglalt pályakövetés rendszerét, ami a leendő felvételizőknek segít minél részletesebb képet kapni az egyes intézményekben meghirdetett szakokról, összefoglalja az elnyerhető külföldi és hazai ösztöndíjakat, és információt nyújt diák-munkavállalás lehetőségeiről.
A magazin elérhető a www.felvi.hu oldalon, ahol rengeteg hasznos információ áll a felvételire készülők és az egyetemi évek előtt, alatt állóknak.
(www.edupress.hu)