Jól haladnak a munkálatok a Pécsi Tudományegyetem Klinikáján, melyet 9,5 milliárd forintos EU-s forrásból fejlesztenek. A Nukleáris Medicina Intézetnek és a Radiológiai Klinikának helyet adó, úgynevezett Déli bővítmény már elkészült, emellett rendben folyik a Sürgősségi épületszárny kivitelezése és a 400 ágyas „A” és „C” szárnyainak felújítása is.

Összességében 9,5 milliárd forint EU-s forrásból megvalósuló korszerűsítési program zajlik a Pécsi Tudományegyetem Klinikáján; az építkezési munkák összesen három helyszínen, párhuzamosan folynak. A Nukleáris Medicina Intézetnek és a Radiológiai Klinikának helyet adó, úgynevezett Déli bővítmény már elkészült, emellett jó ütemben halad a Sürgősségi épületszárny kivitelezése és a 400 ágyas „A” és „C” szárnyainak felújítása is. Az épület keleti „B” szárnya az építkezés ideje alatt is üzemel, s ez a működő épületrész továbbra is a Honvéd utca felőli régi mentőbejáraton keresztül közelíthető meg.

Az építkezési felújítások mellett folyamatban van az orvostechnikai eszközök beszerzése, mintegy bruttó egymilliárd forint értékben. A beépítendő eszközök esetében 10 különböző, összesen 90 darab eszköz beszerzése történik, a megvásárolt eszközök nagy része az új műtőblokkba kerül beépítésre. A nem beépítendő orvostechnikai eszközök esetében 51 különböző típusú, összesen 370 darab műszer beszerzése van folyamatban, melyek 10 százaléka a Sürgősségi projekt, 90 százaléka pedig a Pólus projekt céljait szolgálja.

{module Forrás: edupress}