Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 6-án délelőtt a Szent István Egyetemen jelentette be egy új, versenyek lebonyolítására is alkalmas uszoda építését, valamint beszámolt 16 kiemelt sportág támogatásáról is.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a sajtótájékoztatón az új versenyuszoda építését azzal indokolta, hogy miközben Budapest északkeleti agglomerációjában az elmúlt 50 évben a lakosság száma megduplázódott, addig az infrastruktúrafejlesztés a sportban elmaradt ettől az ütemtől, ezért is szükséges a vizes létesítmény. A miniszter hozzátette: a versenyuszoda mellé egy 1000 fős lelátó, egy bemelegítő-tanmedence, valamint egy wellness-részleg is épül. A beruházás Gödöllő központi részén, állami tulajdonú, a Szent István Egyetem vagyonkezelésében lévő területen valósul meg, teljes mértékben állami forrásból. A projekt teljes költsége várhatóan 2,5-3 milliárd forint lesz.

Vécsey László, a körzet országos egyéni választókerületének Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselője hozzátette, hogy a 34 ezer lakosú Gödöllő 30 éves álma valósulhat meg az új létesítménnyel. Vécsey továbbá elmondta, hogy a projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt állami beruházás, ezért ha a közbeszerzések megfelelő ütemben haladnak, 2015 február-márciusában kezdődhet el az építkezés, és 2015 végére készülhet el az uszoda.

{module Forrás: edupress}