Március 15-én és 16-án indul idén először újra a BKV Zrt. nosztalgia HÉV járata most már a BKK által kibocsájtott jegyekkel. A szolgáltatás mindenki számára elérhető lesz, aki a Gödöllői  Királyi Kastélyt, vagy a város és a környékén lévő nevezetességek valamelyikét szeretné meglátogatni.

A korabeli felújított HÉV-kocsiból álló nosztalgia járat, ha a nagyközönség tetszését megnyeri, ezentúl minden nagyobb, piros betűs állami és némely helyi ünnepen is várja majd a látogatókat. Nemzeti ünnepünk alatt a Gödöllői  Királyi Kastély és a Lázár Lovaspark közös ünnepi, nosztalgikus program-kavalkáddal készül.

A BKK Zrt. megrendelésére a BKV Zrt. nosztalgia HÉV-járatokat indít Budapest Örs vezér teréről Gödöllőre 2014. március 15-én és 16-án. Az MVIII sorozatú, 251-es pályaszámú motorkocsi a helyiérdekű vasúti közlekedés megindulásának 125. évfordulója alkalmából tavaly februárban állt ismét forgalomba a H8-as HÉV-vonalon.

Az egykocsis HÉV-járművön 44 ülőhely van, de az álló helyekre további 30 utas is felszállhat. A 62 éves jármű mindkét napon három fordulót tesz meg Gödöllő és az Örs vezér tere között. Azok, akik igénybe veszik a nosztalgia járatokat és bemutatják az aznap váltott jegyüket, 20% kedvezménnyel tekinthetik meg a Gödöllői  Királyi Kastélyt, ahol jelenleg számos izgalmas látnivaló és kiállítás is várja a vendégeket. Többek között látogatható a történeti kiállítás a királyi lakosztályokkal és az Erzsébet Királyné-emlékkiállítással, a kastély Barokk Színháza, a Királydombi pavilon és a Kastélypark, a Lovarda az istállóval, a Horthy-bunker, valamint a „Királyi és főúri lovas kultúra a 18-19. században” című kiállítás, melyre viszont külön belépőjegyet kell váltani. Továbbá igazi kuriózumnak ígérkezik, hogy 70 év után először látható a kastélyban Zichy Mihály (1827-1906) monumentális műve, az „Erzsébet királyné Deák Ferenc ravatalánál” című reprezentatív festmény is.

A kastély március 15-én is az egész évben érvényes nyitvatartási renddel várja az érdeklődőket, és a nemzeti ünnepekre érvényes belépőjegy-váltás mellett látogatható. A nem kedvezményes részeken pedig érvényesíthető a 20 % kedvezmény a belépőjegy árából az aznap váltott nosztalgia- HÉV jegy felmutatása esetén.

Azok, akik ellátogatnak március 15-én a kastélyba, felszállhatnak a 10:00-kor vagy 12:30-kor induló, a Lovaspark által indított Ikarus nosztalgiabuszra is, ami egészen a domonyvölgyi Lázár Lovasparkba repíti majd a látogatókat, ahova szintén kedvezményesen léphetnek be azok, akik felmutatják az aznap váltott nosztalgia-HÉV jegyüket. A Lovasparkban lehetőség nyílik erdei lovas-kocsikázásra, parklátogatásra, ahol állatsimogató, versenyistálló, gyerek kalandpark és póni lovaglás várja a kicsiket. Emellett természetesen lesz vendégfogadó pálinka és ízletes pogácsa is, hogy a nagyok se maradjanak ki a jóból. 12:45-től pedig hagyományőrző lovasbemutatót tekinthetnek meg a Parkba kilátogató vendégek.

Nosztalgiázzanak velünk!

Jegyárak:

Nosztalgia HÉV: (a jegyek a járművön válthatók)

Felnőttjegy: 1 000 Ft (Örs vezér tere – Gödöllő között)

Gyermekjegy: 600 Ft (Örs vezér tere – Gödöllő között) (Gyermekjegyet válthatnak az általános iskolai tanulók 14 éves korig – 15. életévük betöltéséig, a diákigazolvány felmutatása mellett. )

Részletes menetrend és információk a www.bkv.hu, illetve a www.bkk.hu oldalakon találhatók.

Lázár Lovaspark látogatás (csak március 15-én, szombaton):

Felnőttjegy: 4 500 Ft

Gyermekjegy 12 éves korig: 3 000Ft

3 éves kor alatt ingyenes

(az ár a Nosztalgia busztranszfer árát is tartalmazza, valamint 20% engedményt az aznapra váltott nosztalgia-HÉV jegyet felmutatóknak)