„A játék ereje” mottóval rendezi meg március 22-én a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) az idei országos tehetségnapot és Tehetséglabirintus eseményt a fővárosban.

A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a rendezvényen kihirdetik a „Felfedezettjeink 2014” pályázat eredményét, átadják a Magyar Tehetség Nagykövete címeket és a Tehetségek Szolgálatáért díjakat. A rendezvény részeként kerekasztal-beszélgetést tartanak a televíziós tehetségkutató műsorokról. A szakmai programok mellett a Matehetsz ingyenes családi napra várja a szülőket, gyerekeket és a tehetségekkel foglalkozó szakembereket a MOM Kulturális Központban.

A Tehetséglabirintus műhelyeiben a gyerekek a gyakorlatban is kipróbálhatják a tehetség-felismerés és tehetséggondozás legizgalmasabb eszközeit. Az építész műhelyben az érdeklődők elkészíthetik egy képzeletbeli épület makettjét vagy kipróbálhatják a tésztahíd-építést. A képzőművészeti műhely a nemezelés és a könyvkötés műhelytitkaival várja az ügyes kezűeket. A KutDiák műhelyben pedig izgalmas kísérletekben vehetnek részt a tudóspalánták. Elleshetik például az elektrolízis segítségével készülő titkosírást, megnézhetik, milyen az ammónia szökőkút vagy egy vulkánkitörés élőben.

Az Érdeklődés térképe műhelyben a gyerekek tapasztalt tehetségsegítő szakemberek segítségével felmérhetik képességeiket. Ezen kívül lesz még bábműhely, gondolkodásfejlesztő táblajátékok műhelye és ovis sarok is.

{module Forrás: edupress}