Tiltakozik az egyik hirdetési oldal reklámja ellen a Pedagógusok Szakszervezete, amely szerint a reklámban szereplő tanáron keresztül a készítők „egy egész szakmát aláztak a sárga porig”.

„A Pedagógusok Szakszervezete minden pedagógus nevében tiltakozik az ellen, hogy egy humorosnak szánt, de a valóságban cseppet sem vicces reklámmal megsértsék, hiteltelenítsék a pedagógusokat, rombolják a szakma becsületét, a pedagóguspálya presztízsét” – olvasható a szakszervezet közleményében.

Hozzáteszik: tiltakoznak az ellen is, hogy a használtcikkeket eladásra és megvételre kínáló ingyenes portál saját népszerűsítése érdekében elfogadhatónak állítsa be a korrupciót, arra biztasson, tanítson gyerekeket.

„A tévében látható reklámban a tisztes szegénység látszatába öltöztetett Baradlai tanár úr a használtcikkportálon fellelve végre egy, a pénztárcájának leginkább megfelelő közlekedési eszközt, egy biciklit, elindul, hogy megvegye azt. Találkozik is az eladóval, de annyira elmerül az áhított járgány látványában, hogy az utolsó pillanatban veszi észre, a portékát egyik tanítványa, Kerekes kínálja eladásra. Ám a tanár annyira szeretné a biciklit, hogy túlteszi magát ezen, kipróbálja, és meg akarja venni. Amikor a kamasz közli az árát, Baradlai tanár úr alkudozni kezd: „Nem lehetne egy ötössel kevesebb?” A srác a biztos anyagi körülmények között élők magabiztosságával vágja rá: „Itt egy ötössel kevesebb, ott egy ötössel több…” A reklámírók ugyan a homályban hagyják, mi erre a pedagógus válasza, de abból, hogy Baradlai tanár úr végül elkarikázik a bringával – a „Kis pénz, kis foci” országában azt sugallják, elég szegény, gyáva és megalkuvó ahhoz, hogy korrupt is legyen” – áll a közleményben.

Forrás: eduline.hu