A PontVelem program egy országos iskolai környezetvédelmi program, amely a szelektív gyűjtésen keresztül a fenntartható életmódra nevel. A szelektív gyűjtésen túl, egész tanévben nagy sikerű játékokat, versenyeket hirdetnek, melyeknek köszönhetően idén megtalálták az év kedvenc zöld iskoláját, valamint az év kedvenc osztályát is.

A jelenleg is nagy sikerű Keresd a labdát! online játék pedig  szórakoztatja a tanárokat, diákokat és családtagjaikat. A programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat, és ezzel értékes ajándékokhoz juthat.

 

Jelenleg közel 1000 általános iskola 30 000 diákja, valamint közel 2000 osztálya vesz részt aktívan a programban. Tanévenként legalább 50 ezer használt mobiltelefont és 75 tonna használt elemet gyűjtenek a környezettudatos diákok. A diákok az iskolában leadott hulladékokért cserébe kupont kapnak a tanártól, amely beváltásával a pontvelem.hu oldalon levásárolható pontokhoz jutnak a diákok. A gyűjtött pontokból a diákok a PontBoltban található ajándékok közül válogathatnak. A közös célokért a diákok gyűjtési közösségekbe szerveződhetnek, így akár osztályok is gyűjthetnek hulladékokat és ezzel pontokat a közös kirándulásokra.

A program indulása óta több mint 20.000 ajándékot kaptak a diákok a környezettudatosságért cserébe.  A programban résztvevő közel 200 szerencsés diák idén nyáron is az Erzsébet táborok keretében a PontVelem Környezetvédelmi Kalandtáborban vagy a PontVelem horgásztáborban is üdülhet. Összesen 10 PontVelem tag vehet részt egy élményekkel teli bakonyi Kétnyelvű Kalandtáborban is. A tanévzáró díjátadó ünnepségen a környezettudatos Pontvelem iskolákat és diákjaikat összesen 8 kategóriában díjazták, több mint 2, 5 millió forint értékben. A díjkiosztó képeit ide kattintva tekinthetik meg.

„A Pontvelem program sikerének a kulcsa az egyéni és közösségi motiváció, valamint a játékos gyűjtés, amely segítségével az általános iskolás gyermekek mellett a szüleik, családtagjaik is jobban odafigyelnek a környezetünk megóvására. A program a következő tanévben is folytatódik, minden általános iskola és minden 6-15 éves diák csatlakozhat. Terveink szerint, idén ősztől a használt elemek és telefonok gyűjtésén túl további szelektíven gyűjthető hulladékokat is bevonunk a programba. A hulladékok gyűjtése mellett, ismeretterjesztő versenyek és aktivitások segítségével más témákban is igyekszünk a gyermekeket a tudatos fogyasztói magatartásra nevelni” – mondta el Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetője.

„Felelős elektronikai vállalatként óriási hatást tudunk gyakorolni a környezetünkre. Éppen ezért nemcsak környezetbarát termékek fejlesztésén dolgozunk folyamatosan, de előszeretettel támogatunk olyan újrahasznosítással kapcsolatos programokat is, mint a Pontvelem program, amellyel lehetőséget teremtünk a felhasználók számára, hogy a már nem használt elektronikai eszközeiktől környezetbarát módon válhassanak meg” – tette hozzá Gerzsei Attila, a Samsung Electronics Magyar Zrt. Smart & Prémium Megoldások üzletágának vezetője.

 

További információk:

Hosszu Kata, marketing menedzser

mobil: +36 30 755 4441

e-mail: hosszu.kata@pontvelem.hu