Önkéntesek segítségével szépülhetett meg szeptember 20-án az Aquincum Általános Iskola, melyet a szakmai zsűri a Let’s Colour Településszépítő

Egyesület idei pályázat győztesének választott. „Az angol-magyar tanítási nyelvű intézmény idén ünnepli harminc éves fennállását, így a szürke falfelületek színesítése különösen időszerű volt” – fogalmazta meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület felhívására idén 41 pályázat érkezett. A beküldött pályamunkákra június 2-22. között lehetett szavazni az interneten keresztül. A zsűri végül a kategóriánként három legtöbb szavazatot szerző jelentkező közül választotta ki a győztes pályázatokat. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Beledi Egyesített Szociális Központ végzett az első helyen, a 10 ezer fő felettiek között pedig a budapesti III. kerületben működő Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szerezte meg az első helyet.

Az augusztus 8-i, Győr-Moson-Sopron megyében található beledi festésen több mint 60 önkéntes vett részt, melynek köszönhetően ragyogó színeket kapott a “kisiskola” udvara. A budapesti Aquincum Általános Iskola festésére szeptember 20-án került sor. A vizuális környezetszínesítő akció során több száz négyzetméternyi falfelület újulhatott meg szintén önkéntesek segítségével.

Az intézmény korábban már korszerűsítette az ebédlőt, valamint lecserélte a nyílászárókat, így a diákok egy fokozatosan megújuló iskolában tölthetik mindennapjaikat. A festésen résztvevők pedig amellett, hogy egy nemes cél megvalósításáért fáradoztak, megtapasztalhatták a közös munka közösségteremtő erejét is. A beledi, valamint az aquincumi festéseken összesen körülbelül 150 önkéntes vett részt idén, melynek során közel 1500 négyzetméternyi szürkeséget számoltak fel. A festéseken emellett 500 liter falfestéket használhattak fel a Dulux felajánlásának köszönhetően.

„Negyedik éve segítjük hozzá a helyi közösségeket, hogy színessé varázsolják a számukra fontos és meghatározó tereket. Bár túl vagyunk már több mint 20 festésen, a közösségek lelkesedése még mindig ámulatba ejt bennünket is ” – tette hozzá Nagy Gergely, az egyesület szóvivője.

A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a megható és példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve 2012-ben, 2013-ban is tovább folytatta a mozgalmat. Az idei évet is beleszámítva a Let’s Colour Településszépítő Egyesület közel 20 festést szervezett eddig, az újjávarázsolt falfelületek együttese legalább 20 ezer négyzetmétert tesznek ki.

 

Forrás:edupress.hu