A párkapcsolatok és a családok egészséges működését segítő komplex képzési programot indít Családegyetem néven a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynökségének

családközpontja, az első előadást szeptember 23-án este tartják a szegedi Katolikus házban – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A családközpont sok éve szervez házasság- és családépítő programokat, és most számba vették, mely elemeik voltak a legsikeresebbek, és ezekből, valamint új ötletekből állították össze a CsaládEgyetem első félévét. Az őszi félév során a párkapcsolatokat, a családok egészséges működését elősegítő nyitott előadásokat, kapcsolatépítő szemináriumokat, páros terepgyakorlatokat, Családi élmény-tárhely címmel irodalmi pályázatot, sajátos élethelyzetűeknek – többek között elváltaknak, özvegyeknek – speciálkollégiumokat szerveznek. Mindez lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők olyan ismeretekkel, készségekkel gazdagodjanak, amelyek minőségi javulást hozhatnak családi életükben.

A mindenki számára nyitott programba az egyházmegye területéről bárki be tud kapcsolódni, akinek van hozzáférése az internethez. Az érdeklődők bármely előadást meghallgathatják, akár krediteket is gyűjthetnek, a két szemeszter teljesítők pedig egy játékban is részt vehetnek – áll a közleményben.

 

Forrás:edupress.hu