Ha épp vacsorára készülsz az új barátod szüleivel, nem árt észben tartani néhány hasznos tippet, amelyekkel lenyűgözheted őket. Az első benyomás mindig meghatározó, pláne, ha a barátod szüleiről van szó! Szerencsédre nem kell megjátszanod semmit – sőt, sosem kellene ezt tenned!

 

Ha megfogadod az alábbi tanácsokat arról, hogyan tegyél jó benyomást a barátod szüleire, minden rendben megy majd.

Légy őszinte!

Az egyik legfontosabb dolog, amivel lenyűgözheted a fiúd szüleit, az őszinteség. Ne hazudj a Hogyan nyűgözd le a barátod szüleit?korodról vagy a családodról, és ne füllents a tanulmányaidról vagy a bulizási szokásaidról sem! Az ő szülei is ismerik a Google-t és a Facebook-ot, és hacsak nem tették még meg, könnyedén megtalálják majd a te oldaladat is, ebben biztos lehetsz!

Öltözz fel rendesen!

Amikor a barátod szüleivel készülsz megismerkedni, alkalomhoz illő ruhát kell felvenned. Ne olyan ruhát viselj, amiben bulizni szoktál, vagy randira mennél! Semmi szükség térd felett érő szoknyára, vagy kivágott felsőre.

A kevesebb néha több! – Hogyan sminkelj?

Ügyelj a sminkedre a fiúd szüleinél! Természetesen semmi baj sincs azzal, ha kisminkeled magadat az alkalomra – de ne gondold, hogy a szülők majd nagyra értékelik a füstös szemhéjat, a neonrózsaszín rúzst és a túl sok arcpirosítót. Maradj az egyszerű és nagyszerű természetes hatású sminknél!

Legyél udvarias!

Viselkedj udvariasan a barátod szüleivel! Mosolyogj, mutass érdeklődést, és próbáld meg megtalálni azokat a közös témákat, amiről beszélgethettek. Bármi is történjen, ne felejtsd el megdicsérni a fiúd anyukájának a főztjét! Ezzel egyből bevágódhatsz nála.

Legyél büszke az iskoládra!

Még ha utálod is a sulidat, ne kezdj el panaszkodni róla a szülők előtt! Nem kell hazudnod róla, de legalább légy büszke a helyre, ahol tanulsz! Fölösleges a tanárokról vagy az osztálytársakról panaszkodnod. Legyél pozitív!

Ne légy túlbuzgó!

Ne túlozd el a kedveskedést, nem érdemes mindig hízelegned! Persze ajánld fel a segítségedet a mosogatásnál, ha az otthonukban vagytok, és dicsérd meg a barátod anyukájának a ruháját, fülbevalóját, lakberendezési ízlését stb, de ne ess túlzásokba, és fontos, hogy őszinte legyen a bók! Észrevehetik, ha színlelsz, és a fiúd is azt fogja hinni, hogy valami baj van.

Ne csókolózzatok előttük!

Figyelj arra, hogy az első alkalommal, amikor a barátod szüleivel találkozol, ne csüngj állandóan a barátod nyakán! Nem kell feltétlenül kimutatnod, hogy mennyire odavagy érte, hacsak nem a fiú kezdeményez. Ha megcsókol téged, rendben, de ne viselkedjetek úgy, mintha egy randin lennétek! Hidd el, a szülei nem igazán örülnének neki.

Nem kell sok parfüm

Ne használj túl sok parfümöt! Ez nem csak ízléstelen, de bizonyos emberek még az illatukra is érzékenyek. Ilyen esetben ez inkább irritáló, mint elbűvölő a barátod szülei előtt.

Légy nyugodt és összeszedett!

Bármit is csinálsz, maradj annyira nyugodt, amennyire csak tudsz! Ezzel azt mutatod, hogy békés természetű ember vagy, akivel jól ki lehet jönni, és így a szülők is kényelmesebben érezhetik magukat a jelenlétedben. Sose szólj közbe – még ha ideges vagy, akkor se – mert ezt inkább udvariatlanságnak, mint idegességnek ítélhetik majd. Csak maradj nyugodt és összeszedett, akkor is, ha ez nehéznek tűnik. Az a legjobb megoldás, ha mindig önmagadat adod!

Forrás: kamaszpanasz.hu