Az „ország legjobbjaként” ismeri el a Heti Válasz a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE). Az egyetem egyedülálló módon tizenöt rangsorból hat esetében végzett az első helyen a hetilap által készített mellékletben, amely az ország legkiválóbb felsőoktatási intézményeként nevezte meg a BCE-t. A HVG magazin 2014-es összetett felsőoktatási képzési rangsorában a második helyet foglalják el, míg a hallgatói kiválósági rangsorban az abszolút elsőt.

A Heti Válasz a felvett hallgatók kiválóságára fókuszálva rangsorolta az intézményeket, a BCE-t nevezve meg listavezetőként a Gazdálkodástudományi Kar kínálatában szereplő Gazdálkodás és menedzsment, a Gazdaságinformatikus, a Kereskedelem és marketing, a Nemzetközi gazdálkodás, a Pénzügy-számvitel és a Turizmus-vendéglátás képzések esetében is, az ország legjobbjaként elismerve Egyetemünket.

A HVG intézményi rangsor listavezető intézményeinek köre ugyan a várakozásoknak megfelelően alakult, ám a BCE a korábbi kitűnő pozíciójához képest is előre tudott lépni, szám szerint öt helyet egy év alatt.

Az összesített intézményi rangsorban a második, a hallgatói kiválóság tekintetében abszolút első helyen áll a BCE, az oktatói kiválóság listájában pedig négy helyet javítva a nyolcadik helyen.

A karok rangsorában a 6. helyet a Közgazdaságtudományi Kar, a 15. helyet a Gazdálkodástudományi Kar foglalja el.

Ismét első a BCE a gazdasági képzések területén is; hiszen mind a hallgatók, mind az oktatók kiválósága tekintetében a BCE karai állnak az élen.

A társadalomtudományi képzések területén, a hallgatói kiválóság tekintetében elvitathatatlan a Társadalomtudományi Kar vezető szerepe, amely a négy rangsorból kettőben is az első helyen végzett; ide jelentkeztek a legtöbben első helyen (562 fő), és messze a legtöbben választották a középiskolai versenyen helyezést elértek közül is (20 fő).

Szintén az élmezőnyben szerepelnek karaink az agrárképzések, az informatikai és a műszaki képzések tekintetében is.

Képzési kínálatának túlnyomó többségében az adott szakra való bejutáshoz a BCE esetében volt a legjobb eredményekre, a legmagasabb pontokra szükség a 2013-as felvételi eljárás során is.

A BCE ez évben 3. alkalommal nyerte el a legjobb márkaneveknek odaítélhető Superbrands címet és a tavalyi top networkegyetem cím elnyerése után a legjobb hazai Erasmus-egyetem címet is megkapta.

Számos hazai és nemzetközi ranglistán szereztek előkelő helyezést az elmúlt évben (World University Rankings – QS, Eduniversal). A QS World University Rankings by Subject 2013 felmérés alapján az agrártudományok képzési terület tekintetében a világ 200 legjobb elit felsőoktatási intézménye között van a BCE.

A Gazdálkodástudományi Kar kínálatában is szereplő CEMS Master in International Management diploma a Financial Times rangsorában az előkelő harmadik helyet foglalja el.

Forrás: edupress.hu