Az Interaktív Oktatástechnika Portál (www.iot.hu) beszámolója szerint megkezdte működését a NASA új, online digitális médiaszolgálata, melynek célja, hogy támogatást nyújtson a tudományos tantárgyak oktatásához a 2008/2009-es iskolai tanévben.

Az „eClips” névre keresztelt program rövid, az űrkutatás és a globális környezetvédelem témaköreivel foglalkozó videoklipekből áll.

Az eClips a NASA , a YouTube, és egyéb szervezetek (Internet Archive, CaptionMax, National Institute of Aerospace.) együttműködésének eredményeként jött létre, és jelenleg 55, egyenként 5-10 perces, angol nyelvű, tudományos videoklipet tartalmaz.

A hetente újabb videóval bővülő választék, ami – a NASA ígérete szerint – a jövő évre 220-ra növekszik, korcsoport szerint 3 kategóriába van sorolva.

Az eClips-ek mellett tanári óravezető vázlat is található, hogy a pedagógusok hatékonyan tudják a digitális tananyagot az oktatás során felhasználni.

„Szolgáltatásunkat a pedagógusok igénye hozta létre, és jól tükrözi a NASA elkötelezettségét arra, hogy korszerű formátumú tudásforrásokkal lássa el a jövő felfedezőit a matematika, a technológia az általános és mérnöki tudományok terén.” – mondta Joyce Winterton, a  NASA oktatási szakreferense, egy tegnapi nyilatkozatában.

Az eClips videók most már a tanulók és oktatók rendelkezésére állnak. További információt ezen az oldalon találhatók.

Forrás: Interaktív Oktatástechnika Portál www.iot.hu