A jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját az április 30-i feltöltési határidőig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Az államtitkárság tájékoztatása szerint az egyszerűsített eljárásban csaknem 25 ezren regisztráltak, azaz a jogosultak 87 százaléka. A portfólióját 21 611 pedagógus véglegesítette a határidő lejártáig. Ők 2015. január 1-jétől új besorolási státuszban, magasabb fizetésért végezhetik majd munkájukat. A végső adatok közlését egyébként hétfő délutánra ígérik.

„Az Emmi azt a többletteljesítményt ismerte el, amelyet a kedvezményezett pedagógusok pályájuk során nyújtottak” – írták a közleményben, hangsúlyozva, hogy a kormány a köznevelés megújítása során az előmeneteli rendszer kidolgozásával a hivatás jelentőségével arányos, tisztességes és értékálló bérrendszert, valamint a nagyobb szakmai teljesítményt elismerő, kiszámítható életutat biztosított a pályán lévőknek és a jövőben pályára lépőknek.

A minisztérium szerint az adatok azt mutatják, hogy a tanárok megértették, „a köznevelési rendszer minőségének javításához elengedhetetlen a külső értékelési rendszer bevezetése”.

{module Forrás: edupress|none}