Amerikában, Fairportban él a 10 éves Connor, akinek poszttraumás stressz szindrómáját 2016-ban diagnosztizálták. Ez a betegség hiperaktivitással, figyelemzavarral, és a szorongás hatására éjszakai rohamokkal jár. Connornak a Cooper nevű 4 éves dobermann segít a mindennapokban. Cooper ún. érzelmi támogató kutya, akinek jelenléte pozitívan hat a kisfiúra, és aki legelőször észleli és jelzi Connor anyjának, ha roham közeledik.

2017 telén Cooper megbetegedett, és az állatorvos megállapította, hogy a kutyánál Wobbler-szindróma alakult ki. A kutya járása nehézkessé és bizonytalanná vált, mozgását nem tudta koordinálni, ráadásul erősen zihált.

Ennek a betegségnek a kezelése rendkívül drága. Connor azonnal döntést hozott: eladja minden játékát azért, hogy Cooper költséges kezelését fedezni tudják.

A kisfiú és kutyája között mély barátság szövődött, az együtt töltött idő alatt elválaszthatatlanok lettek.

“Berohant a játszószobába, és teljesen kiűrítette azt. Ez az ő döntése volt. Azt mondta, Cooper fontosabb bármelyik játékánál.” – mesélte a fiú édesanyja.

A család mindent megtesz a hűséges négylábúért, és reménykednek teljes felépülésében. Orvosa lézerrel kezeli, aminek hatásától mozgásának javulását várják.

Bízunk benne, hogy Cooper felépül, és még sokáig segítheti legjobb barátját.

Forrás: https://bidista.com/