Idén már egy tucatnyi iskola borulhat zöldbe! Április 15-ig lehet jelentkezni a Cetelem Zöldsuli Programra. Ismét indul a népszerű iskolazöldítési pályázat: idén már egy tucatnyi iskola varázsolhat élettel teli, zöldellő ligetet a szürke, kietlen udvarok helyére. A Cetelem és a National Geographic április 15-ig várja a hazai általános iskolák zöldítési pályázatait.

Az internetes közönségszavazáson, illetve a szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek egyenként 500 ezer forintos támogatásból teremthetnek élhetőbb, inspirálóbb környezetet diákjaiknak.

 

A Cetelem immár harmadik alkalommal hirdeti meg népszerű iskolazöldítési pályázatát, melyhez idén együttműködő szakmai partnerként a National Geographic magazin is csatlakozott. Az elmúlt két évben közel 300 általános iskola küldte be parkosítási terveit, közülük 20 már a támogatásból kialakított hívogató „álomligettel” teszi színesebbé a mindennapokat. A pályázatra jelentkező iskoláknak rövid tervet kell készíteniük arról, hogy az iskola mely területét, és milyen módon szeretnék üdítően zöld ligetté alakítani.

Idén is lesz netes szavazás

Az összes beérkező és érvényes pályázat részt vesz majd az internetes közösségi szavazáson, mely a nyertesek feléről dönt majd. A fennmaradó díjazottakat a Cetelem és a National Geographic munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján.

12+1 díjazott pályázó

A korábbi évek kiírásaihoz képest idén több új elemmel is bővült a Zöldsuli Program. A zöldíteni vágyó iskoláknak külön jó hír, hogy a Cetelem a korábbi években szétosztott keretet megfejelve idén hatmillió forintot biztosít, így 10 helyett már 12 iskola zöldítési terveinek megvalósítására nyílik lehetőség. További újításként idén meghirdetésre kerül az Ökotudatos Suli Különdíj is, melyet az az iskola kaphat meg, amelynek a pályázatában a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság iránti tudatosság erősítése a leghangsúlyosabban megjelenik. A Különdíjjal jutalmazott pályázó örökös National Geographic magazin előfizetésben részesül.

A pályázatokat a szervezők 2013. április 15-ig várják, bővebb információ és jelentkezés a pályázatra a Program internetes oldalán: www.cetelemzoldsuli.hu.

Háttérinformáció

A BNP Paribas Personal Finance-ról:

A BNP Paribas Personal Finance piacvezető a lakossági hitelezés területén – fogyasztási hitelezési és jelzálog finanszírozási tevékenységén keresztül –Franciaországban és Európában. A BNP Paribas Csoport 100%-os tulajdonában lévő BNP Paribas Personal Finance mintegy 20 000 munkatársat foglalkoztat a világ több mint 20 országában. A Cetelem, a Findomestic és az Alphacredit márkákat is magában foglaló Csoport a fogyasztási hitelek teljes választékát kínálja ügyfeleinek értékesítési pontjain, a gépjármű-kereskedésekben, illetve közvetlenül ügyfélkapcsolati központjain és az interneten keresztül. A BNP Paribas Personal Finance a közelmúltban biztosítási és megtakarítási termékekkel bővítette termékpalettáját Franciaországban és Olaszországban. A BNP Paribas Personal Finance – partnerei üzleti tevékenységére és kereskedelmi céljaira szabott hitelajánlatok és beépített szolgáltatások területén megszerzett szakértelmére alapozva – aktív partneri együttműködést alakított ki kiskereskedőkkel, webáruházakkal és pénzintézetekkel. A BNP Paribas Personal Finance vezető szerepet játszik a felelős hitelezés, valamint a fogyasztási hitelezésre vonatkozó ismeretterjesztés területén.

 

További információ: www.bnpparibas-pf.com, www.bnpparibas-pf.com, www.moncreditresponsable.com

 

A Magyar Cetelem Bankról:

A Magyar Cetelem Bankot 1996-ban alapította a francia Cetelem S.A., mely 1999 óta a BNP Paribas csoport tagja. A bank a francia tapasztalatok adaptálásával rövidesen a fogyasztási hitelek piacvezető specialistájává vált hazánkban. A bank magyarországi tevékenységét áruvásárlási kölcsön értékesítésével kezdte, 1999-ben indította el a hitelkártyák kibocsátását. A Cetelem 2001-ben az áruhitelezésben, majd 2005-ben a hitelkártya-kibocsátás terén is piacvezetővé vált. Személyi kölcsönt az ezredforduló óta nyújt ügyfelei számára.

 

www.cetelem.hu

A National Geographic magazinról:

A National Geographic magazin a világ első számú ismeretterjesztő magazinja. A sárga keretes magazin riportjaival, pompás képeivel kalandozásra csábít. Megismerteti az olvasót az állatok, a növények, az élő és élettelen természet szépségeivel. A tudomány és technika új vívmányai, a kultúra és a történelem érdekességei mellett környezetünk sorskérdéseivel is foglalkozik, s tettekre indítja az embert a Föld megóvása érdekében. Az immár tíz éve megjelenő magyar kiadás szűkebb környezetünkről, hazai témákról is rendszeresen tudósít. A megjelenésének idén 125 éves jubileumát ünneplő magazint több tíz millióan olvassák világszerte.

További információ:

Balog Gábor szóvivő

Magyar Cetelem Bank Zrt.

(06 1) 487 3504

balog.gabor@cetelem.hu

www.cetelem.hu