Pozitív gondolatok fénybogarakba csomagolva Óriási interaktív animáció a Felvonulási térnél. Ez az év nem volt könnyű és vélhetően a következő is nehéz lesz. Ebben a helyzetben mindenkinek jól jön némi pozitív energia. A megszokott képeslapok és üdvözlő kártyák helyett a Felvonulási térnél december 27-től óriási,

interaktív animáció segítségével lehet fénybogarakba csomagolni jókívánságainkat, melyek aztán az égig szállhatnak, hogy teljesüljenek.

 

A Dózsa György út 84/A szám alatt található budapesti irodaház földszinti üvegfelületén repkedő kis fénybogarak hívják fel magukra a figyelmet. Aki közelebb lép, tapasztalni fogja, hogy a kivetített kis lényeket meg is lehet fogni, így azok a jövő évvel kapcsolatos pozitív gondolatokká változnak. Az interaktív, látványos élmény a „Tweetpositive projekt” nevet viseli, és azzal a céllal hozták létre, hogy a megszokott, boldog új évet kívánó képeslapoknál valami inspirálóbbat nyújthassanak az embereknek ahhoz, hogy optimistán kezdhessék az esztendőt, hiszen néha elég egy pozitív gondolat, egy jól megválasztott jókívánság, hogy aztán mosolyogva, örömmel folytathassuk utunkat.  A DDB reklámügynökség kezdeményezésére remélhetőleg számtalan sok-sok pozitív üzenet jelenik majd meg a falon, amit a projekt alkotói a támogató emberektől várnak. A beküldés lehetőségéről és a projekt részleteiről a www.facebook.com/tweetpositive oldalon lehet tájékozódni.

Pozitív gondolatok fénybogarakba csomagolva Az installáció december 27-e és január 6-a között minden délután 16 órától tekinthető meg a Felvonulási térnél. A szervezők remélik, hogy a Twitteren keresztül minél több beküldött pozitív gondolatot tudnak majd fénybogárba csomagolni. A projekt egyik alkotója, Szántó Gábor, a DDB digitális és innovációs csapatának első embere bízik a sikerben: „A médiából ömlenek a rossz hírek, ezért talán még soha nem volt nagyobb szükség arra, hogy a pozitív dolgokat keressék az emberek maguk körül és a rossz hírek helyett a pozitív dolgok terjedjenek. Ez az alapgondolat késztetett minket arra, hogy létrehozzuk ezt az óriás installációt. Hiszünk az átadott szavak erejében, és reméljük, az emberek is szeretni fogják a kezdeményezést.”

Az installációt az arra járók mozgásvezérlők segítségével interaktív módon fedezhetik fel. Ha megfogják a röpködő lények egyikét, a belerejtett pozitív tartalmú tweet kicsomagolódik és olvashatóvá válik.

Január 6-ig tehát érdemes ellátogatni a Felvonulási térre, és pozitív gondolatokkal feltöltődni. Merjünk pozitívan nézni a jövőbe és ezeket a gondolatainkat meg is fogalmazni, hogy mindenkihez eljuthassanak!