Ma már a kulturált megjelenéshez hozzátartozik az igényesen elkészített arcfestés. Minden nőnek, legyen tinédzser, középkorú vagy idősebb ismernie kell a saját arcát, és a technikát, amivel azt még szebbé, ápoltabbá varázsolhatja.

Egy dolgot azonban ne felejtsünk el. A bőrünk  az életformánk tükre. Már egészen fiatal kortól rengeteg dolgot elárul tulajdonosáról. Azok a 20 év alatti lányok, akiknek úgynevezett „problémás” a bőre, és sűrűn kozmetikushoz kell járniuk arctisztításra, ne elégedjenek meg azzal, hogy „ez a korral jár”. Sürgősen csökkentsék felére az egészségtelen élelmiszereket /fűszerek, zsír, cukor/, és duplájára a vitamin tartalmúakat /gyümölcs, zöldség – akár önmagában is/. Sport, friss levegő, rengeteg ásványvíz /lehetőleg szénsavmentes/ és napi 8-9 óra alvás. //Én is voltam valaha 20 év alatt, így csak dupla zárójelben merem megjegyezni, hogy sem az alkohol, sem a cigaretta nem kifejezetten szépítőszer!!!- csak módjával…//
 
Ezek a tanácsok természetesen az idősebb korosztálynak is szólnak, kiegészítve a napi  bőrápolással – reggel hidratáló, este tápláló krémekkel. Havonta – aki bírja – 15-20 perces szaunázást is beiktathat, és legalább félóra sétát minden nap lehetőleg friss levegőn.
 
Hölgyeim, aki nem iszik meg naponta legalább 2 liter folyadékot, meggyorsítja bőre kiszáradásának folyamatát. Pedig eljön az magától is, nem kell siettetni!
 
„A nevetés, a mosolygás megerősíti a ráncokat”- ki ne hallotta volna ezt az állítást? Lehet, hogy némi igazság van benne, de az ellenkezője még igazabbnak tűnik :„a derű megszépít”.
 
Tehát mosolyra fel – egy szomorú, dühös vagy bosszús arcot még a smink sem tesz széppé.

 Forrás:  naturcosmet.com