Létezik egy íratlan szabály, miszerint az egészséget és a szépséget leginkább a racionális étkezés és a sport sikeres kombinációja által őrizhetjük meg.

Sajnálatos módon sokan közülünk még nem rendelkezünk egy egészséges életstílussal. Általában túlságosan fáradtak vagyunk ahhoz, hogy időt szakítsunk pár gyakorlat elvégzésére. Elfeledkezünk magunkról az irodában, vagy a számítógép előtt, rontjuk a szemünket, halmozzuk a stresszt és ernyesztjük izmainkat. Mikor végső soron felállunk, minden csontunk recseg, ropog, és a nyújtózkodási folyamatot számos nyögdécselés és jajgatás kíséri.
woman_doing_gymnastics
Próbáljuk meg mozgósítani magunkat, keljünk fel egy negyed órával hamarabb és mozogjunk egy kicsit, mielőtt elkezdenénk szokásos programunkat. Ami nagyobb gondot okoz az a meggyőzés, hogy meggyőzzük magunkat, hogy a szépség és az egészség érdekében megéri az erőfeszítés. De ahhoz, hogy meggyőzzük magunkat, előbb meg kell próbálnunk.

Tehát:

Nyissuk tágasra az ablakot és lélegezzünk mélyeket. Végezzünk pár nyújtógyakorlatot:

Terpeszállásban fogjuk össze a kezüket és emeljük a fejük fölé, majd engedjük hátra magunkat, amennyire csak tudjuk. Ezt követően hajoljunk előre és próbáljuk tenyerünkkel megérinteni a talajt, úgy, hogy térdünk egyenes marad.
Ugyancsak terpeszállásban csípőre tett kézzel, felváltva hajoljunk jobb, majd bal oldalunkra. Ismételjük meg minimum 4szeri, 5szöri alkalommal.

Zárjuk össze a lábainkat, végezzünk pár guggolást, majd szaladjunk helyben egy perc erejéig.

Ha készen vagyunk, ismételjük meg a nyújtógyakorlatokat mély légzés kíséretében.

Ennyi elég is lesz. Nem szükséges túlzásba vinni, a lényeg a rendszerességgel végzett reggeli gyakorlatokban rejlik. Azt mindenki saját maga dönti el, hogy mikor, milyen nehézségű és milyen időtartamú gyakorlatokat végez.

Fontos, hogy elhatározzák magukat és elkezdjék. Tehát, mit csinálnak holnap reggel?

Sz. A.

Forrás: szatmar.ro