Mivel a szemöldök fontos összetevője arcodnak, hisz ettől függ teljes kinézeted összhangja, sőt a smink is, gondos odafigyelést igényel.

Első lépésként egy szakértőhöz kell fordulnod, még ha évi egy alkalommal is teszed ezt. Így egy képet fogsz kapni arról, hogy hogyan is kell kinézzen a szemöldököd és egy konstans ápolással szemöldököd akár hosszú ideig is megőrizheti tökéletes voltát.

Mielőtt eldöntenéd, hogy melyik szalont is választod, kérd ki egy barátnőd véleményét, akinek szemöldökei elnyerték tetszésedet. Ugyanakkor a szakértő szemöldöke is mérvadó lehet.
szemoldok2
Miután kialakítottad álmaid szemöldökét, vigyázz arra, hogy minden nap visszaadd eredeti formáját, hisz sokkal könnyebb naponta egy két szálat csipesszel eltávolítani, mint hétvégén egy tucatot.

Azt is meg kell jegyezned, hogy nem létezik két egyforma szemöldök, tehát ne is próbáld egyformára kialakítani őket, mert nem fog sikerülni. Azt mondják, hogy a szemöldökök testvérek, ám nem szabad elfeledned, hogy nem ikrek. A szemöldökformázásnak ideális módon egy meleg fürdőt követően kell történnie, és sohasem kevés idővel a menstruáció előtt, vagy után.

A folyamat ideje alatt, használj egyúttal egy nagy és egy nagyító hatású kis tükröt is. A nagy tükör segítségedre lesz, hogy összképben lásd az arcodat, a kicsi pedig a részletekre hívja fel a figyelmet.

Próbáld szimultán módon igazítani a két szemöldököt, hisz sokkal könnyebb felváltva mindkettőből kicsipegetni egy- egy szálat, mint egyik szemöldököt a másik után igazítani.

Alapvető szabályok

A szemöldök kezdési pontjának mindig meg kell előznie a szem helyzetét, tehát az orr közelében kell kezdődnie.

Próbáld megőrizni a szemöldökök harmóniáját, hisz semmi sem csúnyább, mint egy deformált szemöldök.
 
Ugyanakkor az eszközök minősége is alapvetően hozzájárul a professzionális eredmény eléréséhez.
 
Sz. A.

Forrás: szatmar.ro