Felejtsd el a péksüteményeket reggelente! A tojás ; ami tele van fehérjével ; jóval több ideig okoz teltségérzetet.

Elhízott és túlsúlyos nők vettek részt abban 30 fős tanulmányban, ahol kiderült: azok,akik tükörtojást ettek két szelet pirítóssal és alacsony kalóriatartalmú gyümölccsel,azok kevésbé voltak éhesek a következő 36 órában,mint azok,akik azonos kalóriatartalmú,hagyományos péksüteményt fogyasztottak .Más tanulmányok is kiderítették: a fehérje fogyasztása segít megelőzni a magas vércukorszint kialakulását,mely éhséget okoz.

Miközben elismert tény,hogy az olyan jó minőségű,magas fehérjetartalommal rendelkező étele,mint a tojás teltségérzetet okoznak,meglepődtünk azon,hogy ez a kutatás erre a tényre mennyire rámutat – nyilatkozott Nikhil V. Dhurandhar professzor,vezető kutató és egyetemi docens aki a Louisiana államban található fertőzések és elhízással foglalkozó Pennington Biomedical Research Centerben dolgozik.

A tanulmány szerint azok a kutatásban résztvevőalanyok,akik 8 héten át,heti 5 alkalommal 2 tojást reggeliztek, ( A kutatásban résztvevők napi energiabevitele az 1000 kalóriát nem haladta meg.)a fogyókúrában a következő eredményeket érték el:

65%-al több fogyás
83%-al több a derék kerületének csökkenése
A jelentések jelentős javulást mutatnak azok energiaszintjében,akik nem péksüteményt reggeliznek

A tojás fogyásztásának egészségmegőrző szerepe

További kutatásokat hoztak nyilvánosságra a 2007-ben folytatott biológiai kísérletek nyomán,mely még jobban rávilágí
t a tojásfogyasztás előnyeire: segíti a kolin* működését a szervezetben, megelőzi a születési rendellenességek egy részét,fontos szerepe van az agyműködésben és a memória fejlesztésében.

Ez különösen jó hír a fogyókúrázóknak:a tojás olyan jó minőségű fehérjéket tartalmaz,melyek az étkezés természetes alapjaihoz elengedhetetlenek , olcsó,alacsony kalóriatartalmú ,fontos és sokoldalú,ezért könnyedén beilleszthető a diétába.

Dr. Zelman a következő tippeket ajánlja diétázóknak,hogy egész nap magas szinten tarthassák az energiaszintjüket:

Dinamikus kezdés: Indítsa a napot egy komplett,megfelelően összeállított reggelivel: jó minőségű proteint tartalmazó étellel,mint például a tojás, alacsony zsírtartalmú tejtermékkel és más,olyan egészséges táplálékkal,mint a gyümölcsök,zöldségek és olajos magvak. A zöldségekkel töltött „kerti omlett” egy kitűnő példa arra,hogy fehérjét és zöldségeket egyszerre jutassunk szervezetünkbe.

Rohanó délelőttökre: készíts egy elvihető szendvicset magadnak teljes kiőrlésű muffinból /zsemléből,melyre paradicsomot,sajtot és rántottát raksz!
A rántotta elkészítése: üss fel egy tojást egy kis tálban vagy csészében (adhatsz hozzá tejet is)és rakd be a mikróba 1 percre magas hőfokon!

Maradj energikus: elkerülve a délutáni lemerültséget egyél egész nap magas proteintartalmú ételeket!Fogyassz például salátákat tojással,sonkával,de legyen mindenképpen elegendő,ugyanakkor egészséges a táplálékod!

*Kolin: A B-vitaminkomplexekhez tartozik, és elengedhetetlen minden olyan hormonális szabályozáshoz, mely a zsírlebontást irányítja. A kolin a zsírt kicsiny, könnyen kezelhető csomagocskákká alakítja, így teszi szállíthatóvá.

Forrás: fogyinfo.hu