A cékla rendkívül összetett élelmiszer, gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően. Ezt a hétköznapi zöldséget ajánlják méregtelenítő kúrák esetében és számos egészségügyi probléma orvoslására is.
Ezt a különleges céklalé receptet egy román mérnök, fitoterapeuta, Valeriu Popa dolgozta ki. A céklalé minden tüdőbetegség esetén ajánlott, az akut vagy krónikus hörghuruttól és tüdőgyulladástól kezdve a tüdőtuberkulózisig. Sikeresen kiegészít más kezelési módokat, nagyon könnyen elkészíthető és igazi egészségügyi csodaszer.
Az elkészítés és a felhasználás módja: 2 darab 10 literes befőttesüvegre és 2 kg tisztított céklára lesz szükség. A céklát lereszeljük, beletesszük a befőttesüvegbe, és teljesen feltöltjük forró vízzel. Két nap után el lehet kezdeni fogyasztani ezt a levet víz helyett ( napi 1-2 l).
Forrás: twice.hu