SZAKÁCSMŰVÉSZET, AMELY A TESTET, A LELKET ÉS A SZELLEMET EGYARÁNT SZOLGÁLJA – ÍGY LEHETNE ÖSSZEFOGLALNI A ZEN TÁPLÁLKOZÁS LÉNYEGÉT. A ZEN FILOZÓFIA A HARMÓNIA ELÉRÉSÉT TARTJA A LEGFŐBB CÉLNAK, MÉGPEDIG ÚGY, HOGY AZ ELLENTÉTES ENERGIÁK KIEGYENLÍTÉSÉRE TÖREKSZIK, MIND AZ ÉTKEZÉSBEN, MIND PEDIG AZ ÉLETVEZETÉSBEN. EGYÉL ERŐT! MIVEL MINDENNAPJAINK SORÁN A LEGTÖBB ENERGIÁT TÁPLÁLÉKKAL VESSZÜK MAGUNKHOZ, […]

Szakácsművészet, amely a testet, a lelket és a szellemet egyaránt szolgálja – így lehetne összefoglalni a zen táplálkozás lényegét. A zen filozófia a harmónia elérését tartja a legfőbb célnak, mégpedig úgy, hogy az ellentétes energiák kiegyenlítésére törekszik, mind az étkezésben, mind pedig az életvezetésben.

Egyél erőt!

Mivel mindennapjaink során a legtöbb energiát táplálékkal vesszük magunkhoz, óriási a jelentősége annak, hogy mikor, mit és hogyan eszünk. A nyers, minél kevesebb feldolgozáson és tartósításon átesett ételek tartalmazzák a legtöbb erőt, ilyenek a friss zöldségek, a gyümölcsök és a gabonaféleségek. Ezeket az ételeket közvetlenül a Nap táplálja, ezért tiszta energiával látják el a testünket, segítenek lelki békénk megtalálásában, nyugtatják és tisztítják az elmét, amely így képes kontrollálni a testet, és egyensúlyba hozni az energiákat. Ezért a zen szakácsok elsősorban növényi alapanyagokból állítják össze menüjüket, mert ezek fogyasztása után érezhetjük leginkább energikusnak és tettre késznek magunkat. A konzervek, a félkész ételek és a por alapú élelmiszerek rendszeres fogyasztásától testünk energiaszintje alacsonnyá válik, ezáltal nemcsak az ellenállóképességünk csökken, de a közérzetünk is romlik.

Bővebben: https://wellandfit.hu/dieta/2010-02/a_legjobb_energetizalo_taplalkozasi_tippek/

Forrás: wellandfit.hu