A fogazat épsége és egészsége elsődleges fontosságú az életminőség szempontjából, hiszen ha rosszak a fogak, számos kellemetlenséget, fájdalmat és akár súlyosabb egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.
A hiányos fogazat az ételek megrágását hátráltatja, és ezzel az emésztést károsítja. A szuvasodás okozta fogbetegségek, valamint az ínygyulladás pedig gócként – még ha tünetet nem is mindig okoznak – akár más szervek egészségét is veszélyeztetik. Dr. Győrfi András fogorvos és az esztétikai megoldások specialistája részletezi, miért érdemes megfelelő időközönként megnézetni fogainkat.

 Hogyan lehet megnyugtatni a pácienseket, hogy menjenek el fogorvoshoz a vírus lecsengése után?

– 2020 júliusára a híradások szerint ezer fő alá csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, ami azt jelenti, hogy az első fertőzés-hullámon túljutottunk. A fogászati rendelők többsége márciustól kezdve lehetőségeihez mérten igyekezett felkészülni a megváltozott körülményekhez, ami korántsem volt egyszerű feladat. Küzdöttünk a beszerzendő védőfelszerelésekre, fertőtlenítőszerekre és műszerekre hirtelen megugró kereslettel, az ebből eredő készlethiánnyal és sokszorosára emelkedő árakkal. Mára, bár még mindig nem korlátlan mennyiségben, de ismét elérhetők az emelt szintű higiénés körülmények megteremtéséhez szükséges fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések. A fogászati rendelők pedig ez idő alatt kialakították az új protokollokat a pácienseik biztonságos fogadására és ellátására.

Bővebben: http://vital.hu/fogaszat

Forrás: vital.hu