A szemünk egészségéért nagyon fontos, hogy az alábbi tápanyagokat igyekezzünk beépíteni az étrendünkbe, hiszen a szemünk világának megőrzéséért ezzel tehetjük a legtöbbet.
A-vitamin
Az A-vitamin olyan zsírban oldódó vitamin, amely antioxidánsként viselkedik, és a szürkületben való látást biztosítja a többi között. Vitaminokkal való pótlása csak orvos felügyelete mellett ajánlott, mivel túladagolni is lehet, ezért az a legjobb, ha természetes formában visszük be a szervezetünkbe. Az A-vitaminban gazdag ételek az állati belsőségek, a tejtermékek, a tengeri halak és a tojássárgája.
Omega-3 zsírsavak
Az omega-3 zsírsavaknak számos pozitív hatása van a szervezetünkre. Csökkentheti az érelmeszesedést, ezzel együtt a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, az immunrendszerre és az idegrendszerre is jó hatással van, kisgyerekeknél pedig különösen fontos a megfelelő látásélesség és a szellemi fejlettség kialakításában. Megtalálható a halakban, diófélékben és magokban.