HIIT, High Intensity Interval Training Workout Indoors

Az otthoni torna nem feltétlenül csak lötyögést jelent, persze nem mindegy, milyen gyakorlatsort végez az ember, ha a fogyás a cél, izomvesztés nélkül. A HIIT edzés – magas intenzitású intervallum tréning – hatékonyabban pörgeti az anyagcserét, mint a monoton aerob típusú mozgásformák.

Sokan a futásra szavaznak, ha fogyni szeretnének, persze sok más pozitívumot is tartogat ez a sportág. Ám előfordul, hogy inkább kocogás lesz belőle, ami ugyan nem haszontalan, de alacsony intenzitása és monoton jellege miatt, lassabban gyalulja le a plusz kilókat.

Míg az aerob típusú testmozgást jóval több ideig kell művelni ahhoz, hogy az energiafelhasználás során a zsírtartalékhoz nyúljon a szervezet, addig a HIIT edzéssel ez már rövidebb idő alatt elérhető. Ehhez persze fontos, hogy ne lazázd el az intenzív szakaszokat, lelkiismeretesen diktáld magadnak a tempót, de csak annyira, amennyire sérülés és rosszullét nélkül futja az állóképességedből.

A fogyás szempontjából az életmódváltás sem elhanyagolandó kérdés: a súlyvesztés egyik alapja a megfelelő táplálkozás, ami nem koplalást és önsanyargatást jelent, hiszen az intervallumedzés az izmokat is alaposan megdolgoztatja, ezért egészséges energiaforrásokra is szükséged lesz. A pihenés éppúgy fontos, hiszen a szervezetnek muszáj regenerálódnia két tréning között.

Bővebben: https://www.retikul.hu/pluszminusz/zsiregeto-hiit-edzes/

Forrás: www.retikul.hu