Nem hamis illúziókat keltő fogyókúrás módszerekre gondolunk. Sokan ezzel próbálkoznak. Sem a méregdrága kozmetikai szerekre, beavatkozásokra. Nem is a túlreklámozott mozgáskultúra serkentésére bíztatunk.
Természetes módszert javaslunk: étrendünkkel lassítsuk le az öregedés folyamatát!
Ime, néhány fiatalító élelmiszer:
Uborka – hasznos az ízületeknek és a csontoknak. Feszesíti a bőrt, hidratál, ráadásul alacsony a kalóriatartalma.
Brokkoli – hozzájárul a bőr feszességéhez, kisimítja a ráncokat. Védi a szívet és a jó szellemi képességet.
Szilva, kékszőlő, áfonya – védelmet nyújt a ráncok ellen, jól hat a szívműködésre, memóriára, keringésre. Semlegesíti a sejtkárosító szabadgyököket.
Görögdinnye, paradicsom – ajánlott naponta fogyasztani, utóbbit akár nyersen, vagy főve. A szív és a bőr egészségét óvja, véd az időskori vakság ellen.
Leveles zöldségek – a szemre és látásra hatnak. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok, megszépítik a bőrt. Védenek a szabadgyökök ellen, mely daganatot okozhat. /spenót, kelkáposzta, stb./
Olívaolaj – külsőleg és belsőleg egyaránt hatásos a szépségápolásban. Megszépíti a bőrt, a hajat, a körmöket. Belsőleg támogatja a szívműködést, csökkenti a daganat kialakulásának kockázatát.
Olajos magvak – E-vitaminban gazdagok. Zsírban oldódó vitaminok, melyek erősík az immunrendszert. Kisimítják a ráncokat, megszépítik a bőrt. Segítik a fogyást is, mivel mértékletes fogyasztásuk teltségérzetet kelt.
Halak – omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mellyel segítik az agy működését. A szív-és érrendszeri betegségektől is véd.
Élőflórás kefír – a bélflóra egyensúlyát támogatja. Antibiotikum szedése után, gyomorrontás esetén, vagy bélhurut alkalmával visszaállítja az elveszett egyensúlyt.
Zöld tea – egészségvédő, fiatalító hatású, mely a benne lévő flavonoidoknak tulajdonítható.
Nos, kedves „régebben fiatal” kortársaim, ne legyünk restek ennek az egyszerű módszernek a követésére!