A sütőtök-szezon egyik legegyszerűbb és legfinomabb lélekmelengető itala a sütőtökös forró csoki. Titka a jól megválasztott, édesebb fajta tök és a minőségi csokoládé összedolgozásában rejlik. Ha jó receptet követünk, akkor az eredmény egy bögrényi sűrű, krémes, édes élmény.
Lépések
- Válassz jól sütőtököt: törekedj az édes fajták felkutatására, mint például a nagydobosi sütőtök.
- Vásárold meg a többi alapanyagot is: tej, főzőtejszín, jó minőségű csokoládé.
- Készítsd elő a sütőtököt:
- Vágd fel kisebb darabokra, kapard ki a magját, majd süsd puhára a sütőben 180 fokon. Ez egy óráig is eltarthat.
- Turmixgépben vagy botmixer segítségével turmixold teljesen krémes állagúra a tök húsát a tejjel együtt.
Bővebben: http://www.hogyankell.hu/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k%C3%B6s_forr%C3%B3_csokit_k%C3%A9sz%C3%ADteni
Forrás: www.hogyankell.hu