A szülők szerepe rendkívül fontos a gyermekek étkezési szokásainak kialakításában. Hogy a gyermekünk ne legyen kövér, mutassunk példát.

Minden nap tennünk kell a család és a gyermekek egészségéért, mert a gyermekkorban megtanult megfelelő életmód adja meg a hosszú, egészséges élet alapját. A gyermekkorban kell megszerettetni az egészséges ételeket, italokat és a mozgást.

Enni és táplálkozni két különböző dolog. Meg kell ismerkedni szervezetünk működésével, a tápanyagokkal, az arányokkal, az egészséges főzési technikákkal. Fontos szempont, hogy milyen minőségű ételeket eszünk, mivel építjük vagy romboljuk a szervezetünket. Célszerű minél többet piacon vagy őstermelőktől vásárolni.

Igyunk vizet, ami a legtökéletesebb szomjoltó és nassoljunk gyümölcsöt. A főétkezések adagjait kisebb porcióban helyezzük a tányérra. A tányérunk egyik felét zöldségek, a másik felét kettéosztva fehérje, azaz hús, tojás, bab, illetve szénhidrát, vagyis rizs, tészta, krumpli foglalja el.

A rendszeres étkezés mellett, a mozgás is nélkülözhetetlen. A szülő feladata, hogy korlátozza azt az időt, amit a gyerek a tévé, a mobiltelefon vagy a számítógép előtt tölt, és hogy beépítse a gyerek életébe a mozgást. A legjobb, ha együtt sportol a család. Kiváló közös program lehet például a kerékpározás, az úszás, a túrázás, a séta, a tánc.

Forrás: http://egeszseg.hu/cikk/p%C3%A9ldak%C3%A9pek-vagyunk.html