Többezer csatlakozás két hét alattAkár Guinness rekordkísérlet is lehet a környezetvédelmi kampányból. Egy szűk hónappal ezelőtt indult útjára a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája jóvoltából a 10.000 kézfogás a Jövőért elnevezésű környezetvédelmi kezdeményezés, amelynek már közel 8000 regisztrált tagja van.

A jótékony ügy mellett Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó kampányolt határon innen és túl, hogy a fiatalok figyelmét felhívja a környezettudatos életmódra. A MÜTF tovább hirdeti a fenntarthatóság eszméit ily módon, s meglehet, rekordkísérletbe is kezd.

 

Az öko főiskola képviselőjétől megtudtuk, hogy a környezettudatos összefogás népszerűsége annyira felvillanyozta szervezőket, hogy a kézfogások gyűjtését nem hagyják abba 10.000-nél, hanem a megfelelő kategória megtalálása esetén a cél akár a Guinness rekord is lehet.

A 10.000kezfogas.hu internetes oldalon minden regisztráció egy kézfogásnak minősül, amivel a jelentkező tagjává válik a MÜTF által szervezett interaktív közösségnek. Az öko főiskola misszióját hirdető Kósz Zoltán olimpiai bajnok elsőnek állt a kezdeményezés mögé, és azóta közel 100 középiskolában tartott előadást diákoknak az egészség, a sport, a tanulás és fenntartható fejlődés témakörében.

Az internetes számláló „higanyszála” az elmúlt hetekben is folyamatosan emelkedett. A főiskola a közeljövőben nyertest hirdet, melynek eredményeképpen kiderül, melyik intézmény lesz a Zöld Középiskola cím tulajdonosa, aki osztálykirándulást nyer. Jelenleg egy egri iskola vezet, ugyanis a szervezők elárulták, hogy nem csak a fővárosban népszerű a kezdeményezés, a környezetvédelmi ügy pártolását jelentő virtuális kézfogások az egész ország területéről érkeznek. A jövőjükért és a környezetért aggódó fiatalok érdeklődése arra ösztönzi a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának munkatársait, hogy a korábbi gerilla-kertészkedés után a jövőben további nagyszabású akciókat szervezzenek, és környezetvédelmi projekteket támogassanak.