Környezetvédő kreativitásSzeptemberben felbolydul Hollókő, hiszen egy különleges nemzetközi program veszi kezdetét 5 EU tagállam fiataljainak részvételével. A csereprogram célja az együttműködés, csoportkoordinációs és kommunikációs készség fejlesztése, amely ezúttal a környezetvédelem nemes ügye köré épül.

A djuice molinókat, valamint az aktuális készülékcsere programja során gyűjtött, kimustrált mobilkészülékeket is felajánlotta a fiatalok számára, akik használati tárgyakat és különleges dísztárgyakat készítenek csoportmunkában a hulladékok felhasználásával. 4 fő fiatal még csatlakozhat a programhoz.

 

A főszervező ReDesign Group művészeti csoport lelkes fiatalokból áll. A szeptember 18-28-a között megrendezésre kerülő RE: CREATIVITY program résztvevői 5 EU tagállamból érkező, egymás számára ismeretlen fiatalok. A szervezőcsapat a hazai jelentkezők mellett Görögország, Olaszország, Spanyolország, Ciprus érdeklődő fiataljait invitálta meg. A profi szervezők segítségével megvalósuló program remek lehetőség, hogy a jelentkezők saját tehetségük és kultúrájuk hozzáadásával alakítsák ki a hatékony nemzetközi csoportmunkát, 10 nap alatt erős, jól működő csapattá alakuljanak. A környezetvédelem témára épülő projektben a helyi lakosokat is megszólítva dolgoznak majd a modern világ által kitermelt, még felhasználható hulladékok kreatív újrahasznosításán. Gyönyörű inspiratív környezetben, az UNESCO Világörökség listáján szereplő magyar faluban, Hollókőn élvezhetik a fiatalok a fejlesztőprogram és a környezet nyújtotta lehetőségeket. A programban magyar diákok számára 4 hely még szabadon betölthető, a szervezők várják a lelkes fiatalok jelentkezését.

A RE: Creativity workshopokon résztvevő fiatalok többek között a djuice által felajánlott, feleslegessé vált molinókból készíthetnek használati tárgyakat, de felhasználnak régi ruhadarabokat, akár helyben gyűjtött sörös kupakokat, tusfürdős dobozokat, boros üvegeket, cigarettás dobozokat, kartonokat, neylon zacskókat, wc papír gurigákat, és hulladéknak minősített faanyagokat is. Az alkotók és a különböző kultúrák hozzáadott értéke, határtalan fantáziája alakítja ezeknek a hulladékoknak a sorsát, hogy azok aztán ismét a háztartások részévé válhassanak, mindenki számára vonzó tárgyak készüljenek belőlük. Az általánosan feleslegessé vált tárgyak között megbújnak majd a mobiltelefonok is a djuice jóvoltából, hiszen a fiatalok mobilmárkája azon túl, hogy szívesen segít a fiataloknak, támogatja a fenntartható fejlődés népszerűsítésére irányuló kezdeményezéseket is. A szeptember 30-ig tartó készülékcsere kampányából kifolyólag – melynek lényege, hogy ha új készüléket szeretne valaki és beviszi a feleslegessé vált régi telefonját, 5000 Ft kedvezménnyel vásárolhatja meg az új mobilt – rengeteg használt készülék halmozódott fel, melyből 500 db-ot a djuice felajánlott az alkotóknak, hogy azokból aztán a fenntartható fejlődést szimbolizáló művészeti alkotásokat gyárthassanak.

Jelentkezési lap a 4 szabad hely betöltésére a következő címen igényelhető: re.creativity2011@gmail.com. Részvételi díj 80 euró, amely a szállást, étkezést és a programban való teljes körű részvételt tartalmazza. A részvételhez alacsonyabb fokú angol nyelvtudás is elegendő, hiszen a tapasztalt szervezői gárda egyik célja, hogy a kommunikáció különböző formáit is használják a résztvevők a hatékony csoportmunka megvalósításához.

Az RE: Creativity program után Budapestre kerülnek a használati és dísztárgyak, valamint az impozáns mobilszobrok és várhatóan több helyszínen is kiállítják őket az ősz folyamán.

Töltsd kreatívan a szeptembert, legyél igazi környezetvédő!