David Attenborough egész életét a Föld élővilágának, az élővilág sokszínűségének bemutatásának szentelte.  Nem csupán az élővilág érdekességeiről szólt, hanem azok egymásra utaltságáról, a biodiverzitásról.
Lefordítva: minden élőlényre szükség van, mert ha valamelyik kiesik a rendszerből, a többi is sérül.
Lásd, csökkenő a méhek száma, ami a mezőgazdaságnak okoz gondot, vagy a fecskék rohamos pusztulása miatt egyre több rovar keseríti meg életünket. S ezek csak a jéghegy csúcsát jelentik.

A 94 éves David Attenborough pályájának lezárásaként alkotta meg új filmjét, mely a Föld jövőjéről szól. Tény, hogy nagyon szomorú jövőt jósolt, hiszen egyénenként és társadalmi szinteken is sokad rangú bolygónk sorsa.
Pedig, ha csak kicsit is belegondolunk az időjárás drámai változásaiba, s a már most tetten érhető következményeire, akkor igen csak el kellene gondolkodnia a világnak az élhető élettér problémáiról.

– Mert lehet, hogy senkit nem érdekel a jegesmedvék éhenhalása, a probléma ezen túl az is, hogy a Föld egyik legnagyobb édesvíz tartaléka olvad, belefolyik az óceánokba, a s kevés édesvíz még kevesebb lesz. S persze fontos szála ennek még az is , hogy a sarkkörhöz közeli talajok fagyott állapota megszűnik, az azokban lévő metángáz felszabadulása tovább erősíti a globális felmelegedést. S lehetne még sorolni a következményeket.

– Mint ahogy legyinthetünk a korallzátonyok pusztulására is, de az a tenger élővilágára, az emberi táplálkozás szempontjából kifogható halak mennyiségére is komoly hatással van.

Bővebben: https://hirozon.hu/2020/10/26/akkor-most-mi-lesz-david-attenborough-gondolatai-a-fold-jovojerol/

Forrás: hirozon.hu