Az igazán tehetséges színésznők a legkülönbözőbb szerepeket el tudják játszani, beleértve azokat is, amelyekben egyáltalán nem vonzó nőkké kell válniuk. Annak érdekében, hogy az átalakulás valóságosnak tűnjön, nagyon különböző dolgokat kell tenniük: nagyon rövid idő alatt sok súlyt leadni vagy felszedni, formátlan ruhákat kell viselniük, vagy sok időt kell eltölteniük a szépségüket elfedő sminkben.

Mindezt az erőfeszítést a rendszeres nézők és a filmkritikusok egyaránt értékelik. A színésznők közül, akiket be fogunk mutatni, 4 még a mozi világ legrangosabb díját – az Oscart – is elnyerte.

11 színésznőt találtunk, akik mind a végzetes szépségeket, mind a vonzó nőket el tudják játszani.

Kate Winslet

Kate Winslet jó néhány gyönyörű nőt alakított, ám az Oscar-díjat A felolvasó című filmben egy írástudatlan német nő szerepe, akit több száz ember haláláért ítéltek el, hozta el a színésznőnek. Köszönhetően neki, és a sminkesek csodálatos munkájának, Kate karaktere sokkal idősebbnek és csúnyábbnak látszott, mint maga Kate.

Natalie Portman

Natalie Portmanről ismert, hogy nagyon sokoldalú színésznő. A V mint vérbosszú című filmben játszott szerepében Portman elég bátor volt, hogy leborotválta a fejét, a Goya kísérteteiben (a bal oldali kép) pedig egy olyan nőt játszott, aki a spanyol inkvizíció áldozata volt.

Cameron Diaz

Cameron Diaz egy tipikus hollywoodi szőke nő, bájos mosollyal, akit nagyon nehéz nem vonzó nőként elképzelni. Azonban az 1999. évi A John Malkovich-menet című filmben, Cameron egy nem vonzó lányt játszott. A smink hiánya és a halom sötét göndör fürt a fején alkalmassá tette a szerepre, és ezért olyan tekintélyes díjakra jelölték ki, mint a BAFTA és a Golden Globe.

Bővebben: http://www.esatobbi.com/11-szineszno-akik-eleg-batrak-voltak-hogy-felaldozzak-szepseguket-egy-szerepert/

Forrás: www.esatobbi.com