Hősünk, a halál torkából visszatért, pohos, ötvenes ex-rendőr, Lajos. Régi barátja az állandóan szorongó, rossz előérzetekkel vívódó Feri; és felesége, Etus, aki a szeretet mindenhatóságában és a túlvilágban egyaránt hisz.

Aktív képAktív kép

És persze ott van közeli barátjuk, a huszonéves Tibi, aki igazi megszállottja a paranormális jelenségeknek és a különféle összeesküvés-elméleteknek – főleg mióta szüleit megcsapta egy gömbvillám.
A négytagú baráti társaságot az ezotériához és a spiritizmushoz való vonzalom tartja össze – hozzájuk csatlakozik Etus húga, a frissen megözvegyült Évike, aki Etus házi mágiájának köszönhetően reménytelenül szeret bele Lajosba. A biztonsági őrként dolgozó Lajos időközben nagy pácba kerül: két nap haladékot kap az alvilági kapcsolatokkal rendelkező műkincskereskedőtől, Faragó úrtól, hogy rendezze – jellemzően összebénázott – milliós adósságát. Főhőseink, spirituális hóbortjaiknak hódolván – Etus szellemi vezetése mellett, és Tibi segítségével – webkamerát szerelnek fel egy elhagyatott, állítólag kísértetek járta vidéki iskola pincéjében, hogy aztán otthonról, az interneten keresztül figyelhessék a szellemeket. De szellemek helyett egy emberrablás tanúi lesznek. Lajos pedig megérzi: eljött végre az idő, hogy egyszer és végre életében átlépje saját árnyékát, a pancserek közül átálljon a túloldalra és végre győzzön. Meggyőzi barátait, hogy szöktessék ki a túszt és kaparintsák meg a váltságdíjat is. Ám a biztosnak tűnő terv végzetesen félresiklik.

 

színes magyarul beszélő magyar vígjáték, 87 perc, 2008
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

rendező: Fazakas Péter
forgatókönyvíró: Fazakas Péter, Csurgó Csaba
operatőr: Lajos Tamás
producer: Baráth Péter
vágó: Tréznik László

szereplő(k):
Bánsági Ildikó (Etus)
Für Anikó (Évike)
Csuja Imre (Lajos)
Scherer Péter (Feri)
Fellinger Domonkos (Tibi)
Elek Ferenc (Lajos 25 évesen)
Halász Judit (nagymama)
Kamarás Iván (Viktor)
Vajdai Vilmos (Ervin)
Szervét Tibor (Faragó úr)
Spáh Dávid (Feri 25 évesen)
Juhász István (kopasz)
Pálmai Anna (Nikki)
Thuróczy Szabolcs (Iván)

Bemutató dátuma: 2008. október 16. (Forgalmazó: Budapest Film)

Forrás: