Egy eldugott magyar falucskában, melyet a rendszerváltás szele sem kavar fel, az emberek szelíden várják a csodát.

Aktív képAktív kép

És az meg is érkezik, Zserardó a kis köpcös olasz vállalkozó személyében, aki cipőgyárat telepít a falu határában. Munkát és jólétet ígér az asszonyoknak, s a falu felbolydul.

A középkorú Gulyásné Verát, az asszonyosan formás, szemrevaló falusi feleséget eleinte hidegen hagyja a cipőgyár. Jól megvan a maga teremtette kis világában, szokásos háziasszonyi teendői kitöltik az életét. Már rég lemondott ifjúkori ambícióiról, az önmegvalósításról, mellyel városi barátnője Magdi azért néha-néha szembesíti. Vera egy nap mégis úgy dönt, beáll dolgozni, és hamarosan a legügyesebb, legmegbízhatóbb munkásnő lesz. Egy nap azonban feltűnik a faluban egy arisztokratikus, elegáns, titokzatos alak. Ő Márió a cipőkonszern tulajdonosa, aki úgy dönt, egy ideig itt marad. Zserardo kénytelen átadni helyét a nagyfőnöknek.

Márió nagyra becsüli Vera szorgalmát, megbízhatóságát, kitüntetett figyelemben részesíti, helyettesévé nevezi ki, rajta kívül gyakorlatilag senkivel sem áll szóba. Az asszony egyre jobban kivirágzik, lélekben felszabadul, testben megszépül. Otthon olasz slágereket dúdolászva olasz ételeket főz férjének, az útépítő Gyulának, akinek nem túlzottan ízlik az egzotikus koszt. Vera lassan nem tudja kivonni magát a karizmatikus olasz hatása alól, mind jobban elvarázsolja őt a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret a csodálatos férfiba. Jelleme közben erőteljesen átalakul, a nő szinte kivetkezik önmagából. Vera és Gyula házi békéje így fokozatosan megsemmisül, mindennaposak lesznek a veszekedések, amelyek a jó férjként, rendes emberként ismert Gyula részéről a tettlegességig fajulnak. Verán egyre jobban elhatalmasodik tébolyult szenvedélye, a realitással szinte teljesen elveszíti a kapcsolatát.

Forgalmazó: Cinema Film és Budapest Film

színes magyarul beszélő magyar-olasz filmdráma, 97 perc, 2007
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Almási Tamás
író: Halász Margit
forgatókönyvíró: Almási Tamás, Halász Margit
zeneszerző: Dés László
operatőr: Beck György
díszlettervező: Arturo Andreoli
dramaturg: Radnai Annamária
jelmeztervező: Arturo Andreoli, Balai Zsuzsa
producer: Garami Gábor
látványtervező: Merétei Tamás
hangmérnök: Balázs Gábor
gyártásvezető: Nedeczky István, Kovacs Ildikó
vágó: Hargittai László
konzultáns: Makk Károly

szereplő(k):
Nyakó Júlia (Vera)
Franco Nero (Márió)
Egyed Attila (Gyula, Vera férje)
Mucsi Zoltán (Lali)
Szirtes Ági (Izaura)
Gyabronka József (Ügyvéd)
Monori Lili (Takarító néni)
Gáspár Tibor (Anti)
Vittorio Marsiglia (Zserardo)
Trill Zsolt (Rumcájsz)
Fehér Anna (Magdi, Vera barátnője)
Nádasy Erika (Bányainé)
Vajdai Vilmos (Tamagocsi)

Bemutató dátuma: 2008. november 6.

 Forrás: