Egy koreai legenda szerint minden ötszáz évben az égiek kitüntetnek egy kígyót (azaz egy Imoogit) jócselekedeteiért, s átváltoztatják mennyei sárkánnyá, akinek az a feladata, hogy a Földön megtaláljon egy nagyhatalmú medált mielőtt a gonosz sárkány rá nem akad.

Aktív képAktív kép

A történet az ősi Koreában kezdődik, ahol születik egy leánygyermek, Narin, kinek vállán egy sárkány alakú tetoválást lehet tisztán kivenni. Ő a kiválasztott, aki magában hordozza a medált. A rá ügyelő szerzetes kiképez egy fiatal fiút, Haramot, hogy óvja meg a lányt, és gondoskodjon róla, hogy az általa hordozott hatalom ne kerüljön rossz kézbe. A két fiatal természetesen egymásba szeret, ám harcuk tragédiával végződik, a gonosz elől menekülve egy szakadékba vetik magukat, s így az Imooginak várni kell, hogy a medál újra feltűnjön.
Los Angeles, napjainkban. Ethan, a fiatal riporter egy súlyos katasztrófa helyszínére érkezik a belvárosba. Mintha egy hatalmas lény pusztított volna ott. Ethan visszaemlékszik egy férfira, aki gyermekkorában megismertette vele a kígyó és a medál legendáját, és azt mondta neki, hogy eljön az idő, amikor meg kell majd találnia a medált. Kiderül, hogy Haram és Narin újjászülettek Ethan és egy Sarah nevű lány testében, így hősünknek nem sok ideje marad arra, hogy megtalálja Sarah-t, és hogy legyőzze a hatalmas sárkánysereget. Szerelme és az emberiség sorsa a tét.

 színes feliratos dél-koreai fantasy, 107 perc, 2007
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Hyung-rae Shim
forgatókönyvíró: Hyung-rae Shim
zeneszerző: Steve Jablonsky
operatőr: Hubert Taczanowski
producer: James B. Kang
vágó: Timothy Alverson

szereplő(k):
Jason Behr (Ethan Kendrick)
Amanda Brooks (Sarah Daniels)
Robert Forster (Jack)
Aimee Garcia (Brandy)
Chris Mulkey (Frank Pinsky)
A film értékelése: 6/10 (7 szavazat)

Bemutató dátuma: 2008. november 27. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

 Forrás: