Bemutató dátuma: 2008. január 10.

 Amerikában minden nap 2000 gyerek tűnik el nyomtalanul. Ben Affleck első rendezése egyetlen kislány eltűnésének ügyét követi nyomon.

Ez a nyomozás végül egyetlen ember rendkívüli döntéséhez vezet egy olyan világban, ahol a helyes és a helytelen fogalma már régen összemosódott…

A történet a Boston melléki Dorchesterben kezdődik, ahol a kavicsos, munkásosztály-utcák teli vannak szétszakadt családok és álmok roncsaival. A négyéves Amanda McCready innen tűnt el minden nyom nélkül. Mivel a rendőrség teljesen tehetetlennek bizonyult, Amanda elkeseredett nagyszülei két helyi magánnyomozót, Patrick Kenzie-t (Casey Affleck) és Angie Gennaro-t (Michelle Monaghan) bízzák meg, hogy kerítsék elő a kislányt. A két detektív óvatosan közelít az ügyhöz, mivel nagyon is jól ismerik a szomszédságot, valamint azzal is tisztában vannak, hogy Amanda anyja, Helene (Amy Ryan) jó ideje drogfüggő. Ahogy egyre jobban elmerülnek az eltűnés részleteiben, Boston egyre sötétebb oldalát ismerik meg, telis-tele drogosokkal, csalókkal és pedofilokkal. A média is felkapja az ügyet, így Patrick és Angie kénytelenek egy nagymenő detektív, Remy Bressant (Ed Harris) és a helyi rendőrkapitány, Jack Doyle (Morgan Freeman) segítségét kérni. Épp, mikor az ügy már-már megoldódni látszik, egy lövöldözés után fény derül Amanda szomorú sorsára. Mindenki továbblép, kivéve Patricket, aki a nyomok mentén megpróbál visszatalálni a nyomozás kezdetéhez, eközben pedig borzalmas titokra lel. Egy olyan titokra, amely nem könnyű morális dilemma elé állítja őt és a közönséget egyaránt megkérdőjelezve a helyes szó általunk ismert fogalmát.

színes feliratos amerikai krimi, 114 perc, 2007
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

rendező: Ben Affleck
író: Dennis Lehane
forgatókönyvíró: Ben Affleck, Aaron Stockard
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: John Toll
producer: Ben Affleck, Sean Bailey, Alan Ladd Jr.
vágó: William Goldenberg

szereplő(k):
Casey Affleck (Patrick Kenzie)
Michelle Monaghan (Angie Gennaro)
Morgan Freeman (Jack Doyle)
Ed Harris (Remy Bressant)
John Ashton (Nick Poole)
Amy Ryan (Helene McCready)
Amy Madigan (Beatrice 'Bea' McCready)
Titus Welliver (Lionel McCready)

Forrás: port.hu