Egy meleg szeptemberi estén Ethan Learner főiskolai oktató (Joaquin Phoenix) feleségével (Jennifer Connelly) és kislányával (Elle Fanning) megnéznek egy hangversenyt. Tíz éves fiuk, Josh (Sean Curley) is a fellépők között van.

 

Csellón játszik, és az egész család büszke rá. A hazaúton megállnak egy kis pihenőre a Reservation Road-on található benzinkútnál.

Ugyanezen a szeptemberi estén a jogász Dwight Arno (Mark Ruffalo) tizenegy éves fia, Lucas (Eddie Alderson) társaságában egy baseball meccsen vett részt. Épp hazafelé tartanak, hogy Dwight visszavihesse fiát exfeleségéhez, Ruth-hoz (Mira Sorvino). Útjuk a Reservation Roadon át vezet.

A baleset olyan gyorsan történik, hogy a kis Lucas fel sem fogja az egészet. Dwight pánikszerűen hajt el a helyszínről, és az esetnek egyetlen szemtanúja van: Ethan. Kihívják a rendőrséget és megkezdődik a nyomozás. A gyermekét elvesztő apuka, és a cserbenhagyó balesetokozó különféleképpen élik meg a tragédiát, ahogy feleségeik is. A két apának fájdalmas döntéseket kell meghoznia, amik kihatással lesznek egész későbbi életükre.

színes feliratos amerikai filmdráma, 102 perc, 2007
16 éven aluliak számára nem ajánlott
Dolby Digital

rendező: Terry George
író: John Burnham Schwartz
forgatókönyvíró: Terry George, John Burnham Schwartz
zeneszerző: Mark Isham
operatőr: John Lindley
producer: A. Kitman Ho
vágó: Naomi Geraghty

szereplő(k):
Joaquin Phoenix (Ethan Learner)
Mark Ruffalo (Dwight Arno)
Jennifer Connelly (Grace Learner)
Mira Sorvino (Ruth Wheldon)
Elle Fanning (Emma Learner)
Samuel Ryan Finn (Cello Player)
Eddie Alderson (Lucas Arno)
Sean Curley (Josh Learner)

Bemutató dátuma: 2008. január 24. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Forrás: port.hu